Сенцов схвалив результати "нормандської зустрічі" і розповів, що його насторожило

Сенцов схвалив результати "нормандської зустрічі" і розповів, що його насторожило

Фото: УНІАН

Колишній бранець Кремля назвав переговори у Парижі "хорошими".

Звільнений з російського ув’язнення український режисер Олег Сенцов позитивно оцінив результати зустрічі лідерів "нормандської четвірки" у Парижі.

Про це розповів на своїй сторінці у Facebook.

"Країну ніхто не зрадив. Полонених намагаються повернути. Хороші переговори", - наголосив колишній бранець Кремля.

Водночас Сенцов зазначив, що розмови про дешевий газ викликали у нього настороженість.

"Товариші сепаратисти" - це, мабуть, новий мем", - зіронізував він.

Країну ніхто не зрадив. Полонених намагаються повернути. Хороші переговори. Але розмови про дешевий газ мене насторожують. «Товариші сепаратисти» - це, мабуть, новій мем.

Опубликовано Олегом Сенцовым Понедельник, 9 декабря 2019 г.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше. Також відбулися перші перемовини віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Зустрічі тривали майже до опівночі за Києвом, після чого лідери "нормандської четвірки" дали разом пресконференцію та оприлюднили спільну заяву

Володимир Зеленський під час спілкування з пресою назвав головною перемогою саміту в Парижі обмін полоненими до кінця року у форматі "всіх на всіх", але визнав, що цього "замало". Сторони під час зустрічей також обговорили "газове питання", контроль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.  

Повну хронологію перемовин "нормандської четвірки" читайте за цим посиланням

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація