Сенцов вирішив зустрітися з архієпископом Климентом: виникла необхідність сповідатися

Сенцов вирішив зустрітися з архієпископом Климентом: виникла необхідність сповідатися

Фото: Reuters

Попередню заяву про відмову від зустрічі він просить вважати недійсною.

Український політв'язень Олег Сенцов, який оголосив голодування у російській колонії, вирішив погодитися на зустріч із архієпископом сімферопольським і кримським Української православної церкви Київського патріархату Климентом.

Про це повідомила сестра Сенцова Наталія Каплан.

"Підсумок. Олег все-таки погодився на зустріч з Климентом", - написала вона у Facebook.

У заяві Сенцова, оприлюдненій на сайті "Голос Криму", йдеться, що у нього несподівано виникла необхідність сповідатися, і він просить російських тюремників допустити до нього Климента.

Попередню заяву про відмову від зустрічі із архієпископом українець просить вважати недійсною, оскільки він "був невірно інформований про право на побачення зі священиком".

Фото: Голос Криму

Нагадаємо, до  політв'язня Кремля Олега Сенцова в російське місто Лабитнангі приїхав архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент. Але Сенцов відмовився від зустрічі зі священиком через свої атеїстичні погляди.

25 серпня 2016 року українського режисера Олега Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до здійснення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Як повідомлялося, ув’язненому Сенцову розпочали проводити підтримувальну терапію. Його сестра вважає це ознакою того, що справи зі здоров’ям Олега кепські. Такого ж висновку дійшли в експертній раді лікарів Європейської клініки лікування печінки "Регенерація". Повідомляється, що у нього вже почали випадати зуби.

Через це по світу прокотилася акція на підтримку Сенцова. 

У Криму вперше зустрілися матері Кольченка та Сенцова

У Криму вперше зустрілися матері Кольченка та Сенцова

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація