Сенцова не включили до списку на обмін між Україною та РФ – РосЗМІ

Сенцова не включили до списку на обмін між Україною та РФ – РосЗМІ

Фото: Associated Press

Українського режисера немає в списках.

Українського режисера, якого незаконно ув'язнив Кремль Олега Сенцова не включили до списку на обмін в'язнями між РФ та Україною.

Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на власні джережа.

Видання також переконує, що до списків для обміну не включений російський пропагандист Кирило Вишинський. Нібито він відмовився від обміну і "має намір домагатися свого виправдання і звільнення". 

Співрозмовники російської газети не уточнили, чому в списки не потрапив Сенцов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для обміну на українських політв’язнів також готують засуджених за державну зраду кримських військових Максима Одинцова та Олександра Баранова, а також фігуранта справи про події 2 травня 2014 року в Одесі громадянина Росії Євгена Мефьодова.

Засуджених в РФ п'ятьох громадян України нібито перевели з виправних колоній в слідчий ізолятор "Лефортово" в Москві. Так, 20 серпня в СІЗО "Лефортово" взяли передачі для Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколи Карпюка, Станіслава Клиха і Олександра Кольченко. На думку правозахисників, це свідчення того, що всі зазначені особи містяться в установі.

Згодом аналогічна інформація з'явилася ще щодо трьох бранців Кремля - Романа Сущенка, Олексія Сизоновича та політв'язня, ім'я якого не називають.

Адвокатка Володимира Балуха Ольга Дінзе не коментувала цієї інформації. Але напередодні адвокат політв'язня Карпюка припустив, що його підзахисного скоро повернуть до України разом з іншими українськими політв'язнями, які утримуються в Росії. Такі висновки він зробив через раптові переведення українців з російських в'язниць.

Згодом джерела "Інтерфаксу" повідомили, що Росія може видати Україні п'ятьох політв'язнів, етапованих в Москву. 

Обмін утримуваними та ув’язненими між Україною і Росією нібито призначено на 28-29 серпня.

На зустрічі у Мінську не розголошують деталей ймовірного обміну полоненими

На зустрічі у Мінську не розголошують деталей ймовірного обміну полоненими

Повʼязані теми:

Наступна публікація