"Сенсаційні новини" від Порошенка: спецстатус Донбасу, реформи і воєнний стан

"Сенсаційні новини" від Порошенка: спецстатус Донбасу, реформи і воєнний стан

Фото: Reuters

ТСН.ua зібрав найголовніші тези з прес-конференції президента Порошенка.

Фото: Reuters
У четвер, 25 вересня, президент України Петро Порошенко провів грандіозну прес-конференцію, на якій презентував "Стратегію-2020" щодо майбутнього країни, а також відповів на питання журналістів.

Масштабні реформи

Президент наголосив, що найближчим часом в Україні запустять 60 реформ та спеціальних програм в економічній, політичній та соціальній сферах. "За реформами нам аж горить. Нам треба не пройти, а пробігти цей шлях. Головна реформа із них – реформа суду".

Тож найближчим часом одночасно мають запустити кардинальні зміни в судовій та правоохоронній гілках влади, проведуть податкову, антикорупційну реформи.

Одночасно проведуть реформу щодо децентралізації влади та реформи держапарату, щодо дерегуляції та розвитку підприємництва. Суттєву увагу приділять реформам в оборонному секторі, а також щодо енергонезалежності України та її популяризації в світі.

Президент переконаний, що миротворчі контингенти в Україні не потрібні

Президент переконаний, що миротворчі контингенти в Україні не потрібні

Коли закінчиться атака на гривню

Порошенко наголосив, що для стабілізації та зміцнення гривні не достатньо робочих нарад та адмінзаходів. Для цього ще потрібні закінчення війни на Донбасі, налагодження нормальної роботи промисловості, залучення інвесторів, а також кредитів та фінансової допомоги від міжнародних донорів.

"Я буду робити все, щоб припинити атаку на гривню, щоб припинити спроби розкачати ситуацію і повернути стабільність на валютний ринок", - наголосив президент.

"Сенсаційна новина" про спецстатус Донбасу

"Я зараз вам повідомлю напевно сенсаційну новину: ніякого закону про спецстатус Донбасу не існує. Це вигадки опонентів або іноземців. Є закон про особливий режим місцевого самоврядування" - наголосив Порошенко.

Фото: Reuters

Закон про люстрацію

Порошенко заявив про те, що "швидше за все" підпише закон про люстрацію. Цей закон, згідно зі словами президента України, повністю завершить очищення та перезавантаження влади. Він зазначив, що все це лягає на потужний суспільний запит.

"Це дає нам шанс і далі будувати країну, я думаю, що це шанс на вдалі реформи, я впевнений, що на сьогоднішній день і президентські вибори це показали, що вся країна благає і мріє жити по-новому", - вважає він.

Яка в Україні буде зброя

Порошенко заявляє, що офіційний Київ отримав дозвіл на закупівлю безпілотників і обладнання зв'язку для Збройних сил України. Але головна ставка буде робитися на вітчизняного виробника.

"Що нам потрібно - це сучасне обладнання зв'язку, яке буде стійким до протидії, а також захищено від перехоплень. Ми отримали відповідні ліцензії на закупівлю і завеземо все необхідне у найближчий час" - наголосив президент.

Порошенко про курс долара

Порошенко про курс долара

Чи потрібен воєнний стан

Президент наголосив на тому, що Україні не потрібен воєнний стан. "Воєнний стан нам не потрібний. Він буде введений тоді, коли в цьому буде необхідність. І мир у нас буде", - сказав Порошенко.

В той же час, глава держави зазначив, що в разі, якщо б в країні був введений воєнний стан, то Україна залишилися б без світової підтримки.

Миротворці на Донбасі

Порошенко заявив, що ніяких миротворчих контингентів на Донбасі не буде. "На території України ніяких миротворчих контингентів не буде. Крапка. Буде спеціальна спостережна місія ОБСЄ.", - підкреслив президент.

Президент звернув увагу, що досвід застосування миротворчих контингентів у Придністров'ї та в інших заморожених конфліктах призвів до того, що держави втратили суверенітет над цією територією.

Порошенко розповів про зброю і допомогу США і Європи

Порошенко розповів про зброю і допомогу США і Європи

#PoroshenkoPohovoryZNarodom

Порошенко під час своєї прес-конференції заявив про те, що бачив у соціальних мережах флешмоб українців і додав, що саме тому і зібрав сьогодні журналістів.

"Я почув українців з флешмобом #poroshenkopohovoryznarodom і одразу ж є моя реакція. Ми разом і ми переможемо! Де ви бачили президента, який би так швидко реагував на флешмоб?

 
Post by Петро Порошенко.

Петро Порошенко провів першу велику прес-конференцію

Петро Порошенко провів першу велику прес-конференцію

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація