Сепаратисти в п'ятницю хочуть затвердити нову "симпатичну" конституцію Криму

Сепаратисти в п'ятницю хочуть затвердити нову "симпатичну" конституцію Криму

Володимир Константинов анонсував затвердження нелегітимної конституції Криму 11 квітня / Фото: Фокус

У нелегітимному законі пропишуть, що півострів є частиною Російської Федерації.

У цю п'ятницю, 11 квітня, відбудеться засідання самопроголошеної Державної ради Криму, на якому хочуть затвердити новий варіант конституції півострова як суб'єкта Російської Федерації.

"На п'ятницю призначено історичне засідання Державної ради. Використовуючи свої повноваження, я скликав позачергове засідання Державної ради з утвердження Конституції Республіки Крим як суб'єкта Російської Федерації. Це історичне засідання", - цитує нелегітимного спікера Володимира Константинова "Інтерфакс-Україна".

Сьогодні має відбутися підсумкове засідання конституційної комісії парламенту Криму, яка практично завершила вже роботу над проектом нової конституції.

"Підсумковий документ виходить досить симпатичним... Сьогодні ми практично завершили основні консультації та дебати. Напрацьована дійсно найпотужніша база, яка, абсолютно переконаний, дасть потужний поштовх у розвитку Республіки Крим та кримського суспільства", - зазначив Константинов.

Нагадаємо, після незаконного сепаратистського референдуму в Криму 16 березня Росія забрала собі півострів. Практично всі країни світу не визнали територіального розділу України і засудили дії Кремля. 6 квітня масові сепаратистські акції та мітинги із захопленням чи спробою захоплення будівель органів влади та силових структур розпочалися в Донецьку, Луганську, Харкові та Миколаєві. Проросійські активісти оголосили про створення Харківської та Донецької незалежних республік. На мітингах жорстоко били проукраїнських активістів. Силовики розпочали проводити антитерористичні кампанії зі звільнення будівель та затримання сепаратистів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація