Сестра Савченко про стан Надії: Насправді невідомо, що відбувається з її організмом

Сестра Савченко про стан Надії: Насправді невідомо, що відбувається з її організмом

Віра Савченко / Фото: УНІАН

Льотчиця припинила сухе голодування 10 березня і продовжує вживати лише воду.

Віра Савченко не бачила свою сестру Надію з 9 березня і не знає, в якому стані перебуває бранка.

Про це сестра льотчиці і народного депутата сказала журналістам в кулуарах Київради, передає УНІАН.

За словами Віри, сестра спілкувалася з адвокатами, і ті розповіли після зустрічі, що Надія почувається краще.

"Але що там відбувається насправді з організмом, невідомо. Невідомо, що з нею. Вона заявляє, що все чудово, що все добре, що їй добре", - сказала Віра.

Слідчий комітет РФ звинувачує Надію Савченко у нібито пособництві вбивству двох і більше осіб і в незаконному перетині державного кордону. 13 липня офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За його словами, із урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як поплічник, а як співвиконавець вбивства. За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. За словами самої українки, терористи відвезли її до Луганська, а потім із мішком на голові перевезли до Красного Луча, звідки доправили до російського міста Богучар. Із 13 грудня 2014 року льотчиці почала голодування, яке тривало 83 дні. За час голодування вона схудла на понад 20 кілограмів. 2 березня 2015 року Порошенко присвоїв льотчиці звання "Герой України". У свої 34 роки Савченко стала народним депутатом України і депутатом ПАРЄ від України.

18 січня 2016 року в суді російського Донецька був допитаний боєць АТО Іван Руснак. За його словами, 17 червня 2014 року сепаратисти підбили БТР українських військових. Після чого бійці зайняли оборону і почали відходити. У цей момент на них вийшла Савченко. У Надії не було з собою рюкзака з біноклем і рацією, а було розвантаження з медпакетами, якими вона надала першу допомогу.

4 березня Надія Савченко, яку утримують в СІЗО в РФ, оголосила сухе голодування. Адвокати льотчиці повідомили, що стан її здоров'я значно погіршився - Савченко почала страждати на лихоманку та тахікардію і лише за одну добу втратила чотири кілограми. А 10 березня вона припинила сухе голодування.

Під час заключного слова незаконно поміщена Українка проголосила, що в Росії обов'язково буде свій Майдан і показала суду середній палець.

"Майдан в Росії буде! Путін всіх не посадить. Хотіли останнє слово? Ось воно", - сказала вона.

Раніше російський суд призначив оголошення вироку Надії Савченко на 21 і 22 березня.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація