Сестра Сенцова розповіла, що український режисер за ґратами багато жартує та пише нові сценарії

Сестра Сенцова розповіла, що український режисер за ґратами багато жартує та пише нові сценарії

Олегу допомагає його сестра

Режисер постійно пише своїй сестрі листи.

Вже у квітні українському режисеру Олегу Сенцову мають винести обвинувальний вирок за статтею "тероризм". Кримчанина хочуть судити, як росіянина, хоча Олег категорично відмовляється від цього громадянства, бо вважає себе українцем.

Найбільшою підтримкою для Олега стала його двоюрідна сестра Наталія Каплан, яка живе у Москві. "Сніданку з 1+1" вона розповіла, як себе почуває Олег та його родина.

Після того, як Олега запроторили за ґрати, Наталія стала єдиним зв'язковим режисера зі світом. Хоча навіть із нею він спілкується тільки за допомогою пошти та адвоката.

"Багато політв'язнів відмовляються від побачень, бо їм треба триматися і не можна розкисати. Він там багато жартує", - розповіла сестра режисера.

Ділиться із сестрою Олег і тюремними буднями. За ґратами пише нові сценарії, займається спортом та вчить англійську. Не здаватися йому допомагають листи від дітей. До ув'язнення режисер самотужки виховував 13-річну доньку Аліну та 9-річного хлопчика Влада. Зараз діти разом зі своєю мамою живуть у Криму.

"Діти зараз у Криму. Там їх ніхто не ображає та ніхто не каже, що їхній тато терорист", - додала Наталя.

Дружина Сенцова час від часу ділиться фотографіями малечі у Мережі. Наталя каже, дітей від поганих новин оберігають, а маленькому Владику навіть не сказали, де зараз тато.

"Він думає, що тато поїхав далеко та надовго. Їх намагаються відгородити від зайвої інформації, а російські канали не вмикають", - говорить Наталя.

Вже у квітні Олегу мають винести вирок. Стаття передбачає до 20 років позбавлення волі. Та сестра Олега каже, навіть найбільшого терміну він не боїться. Бо вірить, що вільний вітер повіє і в Москві.

"Не хвилюйся, бо і у вас з'явиться такий свіжий вітер, люди не можуть довго терпіти таку атмосферу", - пише Олег сестрі у листах.

Нагадаємо, Росія висунула режисеру Сенцову нові звинувачення.

Сестра Сенцова розповіла, як себе почуває Олег та його родина

Сестра Сенцова розповіла, як себе почуває Олег та його родина

Повʼязані теми:

Наступна публікація