Шабуніну оголосили підозру у побитті блогера

Шабуніну оголосили підозру у побитті блогера

Фото: Центр протидії корупції

Антикорупціонеру загрожує до 3 років ув‘язнення.

У Києві в Дніпровському відділенні поліції керівнику Центру протидії корупції Віталію Шабуніну оголосили підозру в завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості блогеру Філімоненку біля військкомату, куди антикорупціонер прийшов з'ясувати, чому він отримав повістку, хоча є непридатним до служби.

Про це повідомляє ЦПК на своїй сторінці у Facebook.

Як наголошується у документі, 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю Філімоненку, що "спричинило тривалий розлад здоров'я останнього у вигляді закритої травми обличчя".

Наразі керівнику ЦПК інкримінують статтю 122 Кримінального кодексу "Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження", санкція якої передбачає покарання у вигляді виправних робіт терміном до двох років або до трьох років обмеження волі, або до трьох років позбавлення волі.

Своєю чергою у Центрі називають справу проти Шабуніна політичним замовленням, яке має на меті знешкодити громадського діяча та антикорупційного активіста.

Нагадаємо, раніше керівнику Центру протидії корупції вручили повістку троє військових у супроводі молодиків з камерою. Водночас Шабунін запевнив, що є непридатним до служби за станом здоров'я, а виклик до військкомату організував один із чиновників. Після цього антикорупціонер прийшов до Дніпровського військкомату у Києві, щоб з'ясувати, чому він отримав повістку. Біля будівлі у нього виникла словесна перепалка з активістом-блогером з Луганщини Всеволодом Філімоненком, який згодом пирснув Шабуніну в обличчя з газового балончика.

Антикорупціонер Шабунін та блогер Філімоненко побилися біля військомату

Антикорупціонер Шабунін та блогер Філімоненко побилися біля військомату

Повʼязані теми:

Наступна публікація