Шахов пропонує створити держструктуру для допомоги дітям-переселенців і тим, кого вбила війна Актуально

Шахов пропонує створити держструктуру для допомоги дітям-переселенців і тим, кого вбила війна

Дітям із зони АТО допомагають волонтери

Дітям, які постраждали від війни, привезли посудомийну машину, солодощі та деякі продукти харчування.

Лідер Всеукраїнського громадського об'єднання "Народна довіра" Сергій Шахов пропонує створити окрему державну структуру, яка би займалася виключно вирішенням всіх питань дітей-переселенців з АТО і тих, які втратили батьків на війні.

Про це він заявив під час перебування в наметовому містечку "Лісова застава" в Київській області, де зараз проживає 38 дітей,  які постраждали внаслідок війни на сході країни. 18 з них – діти-переселенці, 20 – діти загиблих бійців віком від 6 до 17 років.

"Більшості дітей-пересенців немає куди повертатися. Частина з них лишилася сиротами. Їхні міста зруйновано або захоплено терористами. Батьки ж дітей-переселенців ледь виживають у пошуках роботи та ліжко-місця в різних регіонах країни, не можуть забезпечити дитині не те що належний догляд та харчування, а навіть дах над головою. Багато хто постраждав фізично та всі без винятку отримують психологічний стрес і потребують психологічної реабілітації. Волонтери допомагають всім чим можуть, але вони не мають таких, в першу чергу, фінансових можливостей, щоби допомогти цим дітям у вирішенні всіх життєво важливих питань. Наше об'єднання "Народна довіра" сьогодні привезли дітям з "Лісової застави" посудомийну машину, солодощі та деякі продукти харчування, але ми, як волонтери, нажаль, не маємо таких можливостей, щоби забезпечити всі потреби цих діток. Тому, переконаний, всі ці питання повинні вирішуватись на державному рівні. Має бути створена окрема структура, яка би займалася виключно вирішенням всіх питань дітей-переселенців з АТО і тих, які втратили батьків на війні", - наголосив Сергій Шахов.

Варто зазначити, що згідно з офіційною статистикою, станом на 6 квітня 2015 року на не захопленій агресором території України проживає 144 тис. 402 дитини з  Донецької та Луганської областей.

Наступна публікація