"Шоу на допитах немає". Очільник ДБР пояснив, чому Порошенко ігнорує слідчі дії

"Шоу на допитах немає". Очільник ДБР пояснив, чому Порошенко ігнорує слідчі дії

Фото: УНІАН

Труба запевнив, що бюро не розслідує жодну справу щодо дій моряків у Керченській протоці.

Очільник Державного бюро розслідувань Роман Труба звинуватив п‘ятого президента України Петра Порошенка в організації "брудної інформаційної війни" у справі про українських моряків у Керченській протоці.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

"У ДБР немає жодного кримінального провадження стосовно дій моряків під час перетину Керченської протоки. Ми з’ясовуємо, чи були правопорушення у діях керівництва держави, які призвели до ескалації конфлікту і подальшого введення військового стану. Ми з’ясовуємо, чи умисно керівництво держави скерувало наших моряків до Керченської протоки, розуміючи, зокрема, високу імовірність того, що вони потраплять у полон. А далі – загострення конфлікту та введення військового стану", - наголосив він.

За словами Труби, він, як і кожен слідчий, розуміє, наскільки це важливо для України.

"Тому вони призначають усі слідчі дії, щоб об’єктивно з’ясувати обставини кожного рішення тих подій. Тому ми проводимо допити моряків, призначаємо експертизи, вилучаємо документи. Про це ніхто не хоче говорити вголос, поки немає результатів провадження. Але тепер доводиться – в умовах тієї брудної інформаційної війни, яку організовує Петро Порошенко. Я не буду мовчати, коли "5 канал" як приманку обрав моряків. Сумно, що п’ятий президент приносить на вівтар своєї війни спокій людей, які дев’ять місяців провели в полоні. Ми з’ясуємо подробиці тих подій, проведемо всі експертизи та допити. Результати роботи наших слідчих будуть об’єктивні – на них не вплинуть жодні антикампанії. Порошенко може долучитися до слідчих дій – запрошую його на допити", - додав очільник ДБР.

Водночас Труба висловив упевненість, що Порошенко не братиме участь у слідчих діях, бо "шоу на допитах немає".

"Я ще мовчав щодо спектаклю в ефірі телеканалу "Прямий", коли хтось вирішив поставити фантастичну сценку про тиск на свободу слова в Україні. Шановні сценаристи, ми ніколи не проводили ані обшуків, ані інших слідчих дій на телеканалі "Прямий". Проте це не завадило вам поставити екшн в стилі посередніх серіалів. У нас навіть оперативних підрозділів немає, а слідчі ДБР приходять на обшуки в цивільному, з ухвалами суду та, звичайно, без зброї", - резюмував він.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. Повний список усіх 35 звільнених українців - дивіться за посиланням

13 вересня Державне бюро розслідувань почало допитувати 24 українських моряків у справі про їхнє захоплення Росією біля Керченської протоки після повернення військових до України. Також п'ятий президент України Петро Порошенко тоді ж заявив, що під час допиту у ДБР йому ставили запитання стосовно інциденту в Керченській протоці.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Труби
Наступна публікація