Швидкого руху в боротьбі з корупцією в Україні немає – глава МЗС Данії

Швидкого руху в боротьбі з корупцією в Україні немає – глава МЗС Данії

Фото: pixabay.com

Дипломат переконаний, що ситуацію можна змінити на краще, попри наближення виборів.

Українська ситуація напередодні виборів 2019 року є складною. Таку думку висловив міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен під час виступу на Українському ланчі в рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки, повідомляє УНІАН.

На його думку, основним питанням для України є боротьба з корупцією. "Я вважаю, що зараз дуже складна ситуація, тому що ви маєте наближення виборів в 2019 році. Ми повинні бути критиками. У нас повинен бути критичний діалог. І важливо, що ми не будемо відступати, тому що відчуваємо, що це спрацьовує для російського наративу", - пояснив данський дипломат.

Українське питання є ключовим на мюнхенській конференції з безпеки

Українське питання є ключовим на мюнхенській конференції з безпеки

Самуельсен відмовився прямо оцінювати, чи рухається Україна нині вперед чи назад у питанні боротьби з корупцією, але дав зрозуміти, що динаміка є, але вона має бути кращою. "Я не буду відповідати на це, тому що я вважаю, що існує можливість зберегти динаміку. Але я повинен бути чесним, зараз немає швидкого руху. Це буде брехнею - так говорити", - пояснив глава МЗС Данії.

Водночас дипломат запевнив, що міжнародні партнери готові допомагати Україні в цьому питанні, хоча шлях реформ неодмінно ускладнюється напередодні виборів. "Безумовно, ми стикаємося з внутрішньою боротьбою, ми стикаємося з тиском з боку Росії, ми стикаємося з усіма перешкодами, але це не дозволяє мені зробити висновок, що немає перспективи. Ні, перспектива існує. Ми говоримо про склянку, наполовину не заповнену. Вона заповнена наполовину. І ми повинні натиснути, щоб отримати ще кращі результати", - підкреслив Самуельсен.

Фото: ТСН.ua

Фото: ТСН.ua

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація