"Сигнал для Криму і Донбасу". Порошенко прокоментував ухвалення закону про деокупацію українських земель

"Сигнал для Криму і Донбасу". Порошенко прокоментував ухвалення закону про деокупацію українських земель

Фото: УНІАН

Президент подякував парламентарям, які консолідувались і підтримали його законопроект.

Україна продовжить реінтеграцію окупованих Росією українських земель політико-дипломатичним шляхом.

Про це написав президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook, коментуючи ухвалення Верховною Радою закону про деокупацію.

"280 – за! Ми продовжуватимемо прокладати шлях для реінтеграції окупованих українських земель політико-дипломатичним шляхом. Це - ключовий сигнал відповідного Закону, який сьогодні ухвалила ВР за моєї ініціативи. За що я надзвичайно вдячний всім парламентарям", - наголосив він.

За словами Порошенка, ухвалення закону є сигналом і для Донбасу, і для Криму, що вони є "невід’ємною частиною України".

280 – за! Ми продовжуватимемо прокладати шлях для реінтеграції окупованих українських земель політико-дипломатичним шл...

Опубликовано Петро Порошенко 18 января 2018 г.

Президент зазначив, що підтримання майже конституційною більшістю у 280 голосів закону про реінтеграцію Донбасу є дуже важливим, оскільки показує здатність парламентарів консолідуватись для прийняття важливих рішень.

"Це демонструє, що коли потрібно – наш парламент вміє об’єднатися. І, незважаючи на бурхливу критику Закона, яка нібито лунала в останні дні з боку опозиційних фракцій, коли питання стало руба – голоси були віддані на підтримку зазначеного законопроекта", - цитує Порошенка прес-службі глави держави.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 18 січня, Верховна Рада ухвалила закон про деокупацію Донбасу "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях". Перед цим народні депутати два дні розглядали близько 600 правок до документа. Він офіційно визнає Росію агресором.

Своєю чергою ватажок "ДНР" Олександр Захарченко вважає, що прийняття Верховною Радою закону про деокупацію Донбасу обернеться ескалацією збройного конфлікту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація