"Сила людей" вимагає від Гнапа зняти свою кандидатуру, щоб витратити повернуту заставу на вибори до Ради

"Сила людей" вимагає від Гнапа зняти свою кандидатуру, щоб витратити повернуту заставу на вибори до Ради

Фото: УНІАН

Як запевнили у партії, всі, хто скидався на заставу екс-журналісту, зможуть отримати свої гроші назад.

Політична партія "Сила людей", яка висунула кандидатом в президенти колишнього журналіста-розслідувача Дмитра Гнапа, вимагає, щоб він відкликав свою кандидатуру і повернув 2,5 млн гривень застави.

Про це йдеться на сайті партії.

"Політична рада партії "Сила Людей" вирішила публічно звернутись до Дмитра Гнапа з вимогою відкликати свою заяву про згоду балотуватися кандидатом на пост президента України від ПП "Сила Людей" задля демонстрації політичної зрілості та відповідальності, а також забезпечення повернення грошей застави на рахунок партії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у разі відмови Гнапа буде негайно скликано Всеукраїнський з’їзд з цього питання.

"Після повернення грошей на рахунки партії вирішила забезпечити повернення грошей кожному за особистою заявою, а залишок грошей використати на проведення передвиборчої кампанії до Верховної Ради України", - додали у партії.

Ознайомитися з повним текстом рішення Політичної ради про ситуацію навколо кандидата в Президенти України від політичної...

Опубликовано Сила Людей Пятница, 8 февраля 2019 г.

Нагадаємо, 3 лютого Дмитро Гнап подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом на посаду президента України. Необхідні для реєстрації 2,5 млн грн застави були зібрані з громадських внесків.

Згодом з’ясувалося, що агенція "Слідство.Інфо" 2015 року отримала премію журналістів, яка становила 15 тисяч євро, і планувала витратити на допомогу українським військовим. Проте 9 тисяч євро були виявлені у банківській скринці Гнапа.

Після цього партія "Сила людей" закликала свого представника відмовитися від участі у виборах. 

8 лютого ЦВК зареєструвала Гнапа кандидатом у президенти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація