Сили АТО визволили Артемівськ та Дружківку і підняли державні прапори України

Сили АТО визволили Артемівськ та Дружківку і підняли державні прапори України

Після визволення Дружківки на міській раді вивісили державний прапор України / Фото: Facebook/Вікторія Хоменко-Невядомська

На Донбасі триває операція зі звільнення населених пунктів від терористів.

За останню добу на Сході українські силовики визволили від проросійських та російських бойовиків уже п'ять міст. До Слов'янська, Краматорська та Костянтинівки додалися Артемівськ і Дружківка на Донеччині. Над усіма цими містами вже майорять державні прапори України.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

"Міністр оборони України Валерій Гелетей і начальник Генерального штабу Віктор Муженко доповіли президенту Петру Порошенку, що над Артемівськом та Дружківкою піднято державний прапор України. Українські війська звільнили від бойовиків ще два населених пункти. Також верховному головнокомандувачу доповіли про поточний стан проведення антитерористичної операції", - ідеться в повідомленні прес-служби глави держави.

 
Допис by Egor Firsov.

Порошенко поставив завдання, щоб особливу увагу було приділено розмінуванню об'єктів міської інфраструктури, щоб запобігти втратам серед мирного населення.

"Глава держави також доручив розпочати відновлення інфраструктури у звільнених містах, забезпечити постачання продуктів харчування, питної води та усієї необхідної гуманітарної допомоги місцевим мешканцям", - наголосили в прес-службі.

Нагадаємо, бойовики тероризують Донбас уже третій місяць. До тимчасового перемир'я, оголошеного Порошенком, вони не пристали, а продовжували обстрілювати населені пункти та сили АТО. Перемир'я вони порушили понад 100 разів. Тож тиждень тому президент відновив антитерористичну операцію. І якщо раніше військові лише оборонялися, то в останні дні ведуть активну наступальну діяльність на екстремістів. Тим часом бойовики втекли із малих міст та сіл в обласні центри Донбасу – Донецьк та Луганськ і активно обстрілюють житлові масиви.

Повʼязані теми:

Наступна публікація