Міноборони очолив Гелетей, який брав участь у бойових діях АТО

Міноборони очолив Гелетей, який брав участь у бойових діях АТО

Гелетей впевнений,що "кулаками нічого не вирішується"

Із п'ятирічної "відпустки" нинішній голова Міноборони відправився одразу на поле бою.

Журналісти перевірили новопризначених чиновників, на плечі яких лягає відповідальність за повернення миру на Донбас, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Так, голова Міноборони Валерій Гелетей засвітився на екранах телевізорів, очоливши УБОЗ Києва після Помаранчевої революції. Уродженець Закарпаття недолюблював донецьких.

Його називали людиною Віктора Балоги. Тому стрімке підвищення по службі розпочалося з отримання Балогою посади голови Секретаріату президента у 2006 році. Полковник міліції Гелетей став керувати службою з питань діяльності правоохоронних органів. Незабаром отримав звання генерал-майора міліції. У 2007 році президент Віктор Ющенко довірив Гелетею пост керманича управління Держохорони (УДО) і чергове звання генерал-лейтенанта.

Стати знаменитим Гелетею вдалося під час спроби посунути з посади генпрокурора Святослава Піскуна. Відкрите протистояння між беркутівцями тодішнього голови МВС Василя Цушка та удошниками Гелетея закінчилося порваним піджаком головного держохоронця.

ТСН "розкопала" таємниці життя нового міністра оборони Гелетея

ТСН "розкопала" таємниці життя нового міністра оборони Гелетея

Без конфліктів у його житті не минулося. Майстер спорту зі стрільби з лука Нестор Шуфрич вирішив потримати за горло майстра спорту із самбо Валерія Гелетея. Причину особистої неприязні історія замовчує. Нардеп цілий тиждень брав уроки з єдиноборств, проте дуелі так і не сталося: Гелетей запропонував мирову угоду.

"Просто не хочу показувати приклад підлеглим. Кулаками нічого не вирішується", - запевняв тоді Гелетей.

За два роки Віктор Балога пішов з Адміністрації президента і Гелетея звільнили з посади. Тоді він заявив, що "хоче трошки відпочити". Відпочивати від державних посад Валерію Гелетею довелося п'ять років.

Із "відпустки" у березні 2014 року новий керівник УДО вирушив прямісінько у зону антитерористичної операції. Разом із бійцями Держохорони брав участь у бойових діях. Нині міліціонер очолив військове відомство.

На полі бою Гелетею допомагатиме новий голова Генштабу Віктор Муженко. У військових колах його називають бойовим генералом, бо пройшов миротворчу місію в Іраку і особистим прикладом піднімав бойовий дух військових під час нинішніх боїв на Сході України.

Чим допоможе армії Юрій Косюк - новопризначений перший заступник глави АП Бориса Ложкіна - наразі не відомо, проте в Адміністрації президента український мільярдер відповідатиме за силовий блок. Власник агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" та торгової марки "Наша Ряба" успішно вирощує птицю та виробляє продукти із м'яса курки. У бізнес-колах має репутацію успішного топ-менеджера.

Нагадаємо, що після присяги 3 липня Гелетей "розписався" ручкою із закритим ковпачком.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація