Ситник розповів, через що відкрили кримінальне провадження проти Холодницького

Ситник розповів, через що відкрили кримінальне провадження проти Холодницького

Фото: Reuters

Очільник НАБУ пояснив, чому справу порушила Генпрокуратура.

Підставою для відкриття кримінального провадження проти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького стала отримана інформація, що він перешкоджає розслідуванню в одеській справі.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв’ю ZN.UA.

"У детективів були припущення, що розслідування свідомо гальмувалися. Не так давно у справі про розкрадання в одеській мерії ми отримали абсолютно конкретну інформацію, яка підтвердила наші найгірші підозри, і зрозуміли, що пускати ситуацію самопливом неприпустимо. Як з'ясувалося згодом, приблизно в той же час аналогічні сигнали щодо керівника САП отримували і наші колеги з Генеральної прокуратури, в зв'язку з чим ними було зареєстровано кримінальне провадження", - розповів він.

Як пояснив Ситник, провадження зареєстрували саме співробітники Генеральної прокуратури, тому що у НАБУ наглядовим прокурором є той, кого ця справа безпосередньо стосується.

"На певному етапі колеги з Генеральної прокуратури запропонували нам об'єднати зусилля, щоб отримати докази. Ми погодилися, розуміючи, що в цьому випадку така співпраця є необхідною і обґрунтованою. Якби ми закрили очі на відомі нам факти, то стали б співучасниками незаконних дій", - додав він, уточнивши, що під словом "ми" має на увазі НАБУ.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Назара Холодницького прослуховували. В його кабінеті в акваріумі була знайдена відповідна апаратура. Прослуховуванням займались слідчі ГПУ та НАБУ. Сьогодні, 30 березня, генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до Квалифікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з проханням розглянути питання звільнення керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Повʼязані теми:

Наступна публікація