Ситник заперечує, що у нього є особистий конфлікт із Холодницьким

Ситник заперечує, що у нього є особистий конфлікт із Холодницьким

Фото: УНІАН

Директор НАБУ вважає подібні заяви маніпуляцією.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник вважає спекуляцією заяви про те, що у нього є особистий конфлікт із керівником Спеціальної антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким.

Про це він сказав в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Це найбільш популярна маніпуляція у тій ситуації, яка зараз відбувається. Я вважаю взагалі непрофесійним для будь-кого з правоохоронних органів переводити в особисте  те, що є службовим", - сказав директор НАБУ.

На питання про те, чи зустрічався Ситник із Холодницьким, щоб обговорити ситуацію, що склалася, він відповів: "Ми не можемо шукати компромісу із законом. Якщо ми бачимо, що є порушення закону, [ми реагуємо]".

Директор НАБУ також зазначив, що версія про особистий конфлікт із ним є найбільш популярною з боку захисту підозрюваних після версії про політичне переслідування.

Нагадаємо, 30 березня генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з проханням розглянути питання звільнення керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Йому закидають передавання інформації підозрюваним у корупції, тиск на свідків, колег та суддів. Майже через півроку, 26 липня, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відмовилася звільнити Назара Холодницького з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У посольстві США в Україні та "Transparency International" закликали Холодницького добровільно піти у відставку заради збереження репутації своєї установи

У підсумку генеральний прокурор Юрій Луценко підписав наказ про винесення догани керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

19 вересня директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не прибув на засідання комітету Верховної Ради із запобігання корупції. Причиною за даними ЗМІ начебто стало затримання детективів НАБУ.

Згодом стало відомо, що співробітники Управління держохорони виявили кабель для прослуховування, який прокладали з будівлі лікарні "Охматдит" до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. І спецназ НАБУ приїхав до будівлі САП, щоб нібито визволити осіб, які встановлювали засоби прослуховування.

Холодницький прокоментував відео з конфліктом НАБУ та його водієм

Холодницький прокоментував відео з конфліктом НАБУ та його водієм

Повʼязані теми:

Наступна публікація