Сіярто порушив питання угорської меншини в Україні: реакція європейських колег

Сіярто порушив питання угорської меншини в Україні: реакція європейських колег

Фото: УНІАН

Міністри країн-членів ЄС просто проігнорували це питання.

У понеділок, 7 грудня, угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто на засіданні глав МЗС Євросоюзу порушив питання угорської меншини в Україні, однак ніхто з європейських колег не підтримав обговорення.

Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Сьогодні міністр закордонних справ Угорщини підняв питання угорської меншини в Україні на Раді з закордонних справ ЄС. Ніхто не відреагував на це питання", - написав він у мікроблозі Twitter.

Нагадаємо, Служба безпеки України перевіряє дії депутатів Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади у Закарпатській області, які під час присяги заспівали національний гімн Угорщини. Відповідне відео у Мережі з'явилося вчора, 30 листопада.

30 листопада СБУ на Закарпатті провела обшуки у представників Товариства угорців Закарпаття. Як заявили правоохоронці, наразі перевіряється інформація про причетність іноземного фонду до діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України. 

Петер Сіярто заявляв, що обшуки в Товаристві угорців Закарпаття "політичні гойдалки щодо угорських партій та угорської меншини". З огляду на це, Угорщина має намір надалі блокувати членство України в НАТО і викликала посла України Любов Непоп.

Своєю чергою у понеділок, 7 грудня, в Ужгороді, де триває перше сесійне засідання новообраної Закарпатської обласної ради 8 скликання, депутати з партії угорців Закарпаття КМКС показово залишили сесійну залу та заявили, що не братимуть участі у голосуванні за голову облради — у відповідь на дії проти партії КМКС з боку української влади. 

Скандал на сесії: чому депутати Сюртівської ОТГ заспівали гімн Угорщини під час засідання

Скандал на сесії: чому депутати Сюртівської ОТГ заспівали гімн Угорщини під час засідання

Повʼязані теми:

Наступна публікація