Скандал із Семенченком у Грузії: нардеп був з дипломатичним паспортом, але неофіційно

Скандал із Семенченком у Грузії: нардеп був з дипломатичним паспортом, але неофіційно

Фото: УНІАН

Диппаспорт можна брати лише в офіційні відрядження.

Народний депутат України від ВО "Самопоміч" Семен Семенченко на початку грудня їздив до Грузії, використавши свій дипломатичний паспорт, але він не перебував там в офіційному відрядженні.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Як видно з офіційної інформації, нардеп не інформував про своє відрядження секретаріат ВР, парламент також не направляв нардепа в жодне відрядження в Грузію", – написала вона у Facebook у четвер, 3 січня.

За словами Геращенко, правила використання дипломатичного паспорту дозволяють брати цей документ лише в офіційні відрядження, а не у приватні поїздки.

Віце-спікер Верховної Ради закликала своїх колег брати у приватні поїздки за кордон звичайний закордонний паспорт.

Отримала відповідь від спікера ВР А. Парубія на свій запит щодо використання дипломатичного паспорту народним депутатом...

Опубліковано Iryna Gerashchenko Четвер, 3 січня 2019 р.

Нагадаємо, 2 грудня з'явилася інформація, що у готелі "Альянс" грузинського Тбілісі правоохоронці затримали 7 українців. Серед затриманих - колишній грузинський військовослужбовець, який воював в українському батальйоні "Донбас" Лука Чхетія. Там також додали, що троє з семи затриманих є військовослужбовцями. Своєю чергою радник президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков заявив, що серед затриманих був Семен Семенченко. Пізніше Міністерство внутрішніх справ Грузії підтвердило, що правоохоронці затримали шістьох громадян України та одного грузинського громадянина. 

Під час обшуків у готельних номерах поліція знайшла та вилучила пістолети "Беретта" і "Макаров", автоматичну ручну вогнепальну зброю та боєприпаси. Правоохоронці порушили кримінальну справу щодо незаконної купівлі та зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів. 

28 листопада у Грузії відбулися вибори президента, які вперше в історії країни виграла жінка. Грузинська опозиція відмовилася визнавати результати президентських виборів та вимагає провести дострокові перевибори до парламенту.

2 грудня у Тбілісі організували масові протести проти результатів виборів президента, на яких перемогла підтримувана чинною владою кандидатка. На противагу цьому мітингу на вулиці також вийшли його противники, які виступили за чинну владу та новообрану президентку.

Семен Семенченко заперечує участь арештованих українців в акціях протесту у Грузії

Семен Семенченко заперечує участь арештованих українців в акціях протесту у Грузії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація