Скандаліст Барна після публічних матюків потрапив "на олівець" двох комітетів ВР

Скандаліст Барна після публічних матюків потрапив "на олівець" двох комітетів ВР

Фото: УНІАН

"1+1" вимагає покарати нардепа позбавленням мандату за негідну поведінку.

Народний депутат Олег Барна втрапив у черговий скандал, котрий загрожує його політичній кар’єрі – від парламентаря почали відмежовуватися навіть його товариші по фракції БПП. Політик не лише образив журналіста "1+1" в кулуарах Ради, але й прилюдно пригрозив каналові націоналізацією, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Якшо треба, націоналізуємо і "Буковель", і канали "1+1". Тому пам’ятайте про своє майбутнє, на кого далі будете працювати. Якщо я послав Путіна, поставив на місце Яценюка, повірте, на хр*н пошлю і Коломойського. І посилаю у вашій особі", - заявив Барна. Перед тим він облаяв журналіста, коли той звернувся з проханням прокоментувати відеодоказ голосування Барни за інших нардепів у сесійній залі. Депутат, окрім вживання нецензурного слова з трьох літер, іще й дозволив собі висловлювання щодо сексуальної орієнтації працівника ЗМІ.

Скандальний нардеп Олег Барна пригрозив націоналізувати "1+1"

Скандальний нардеп Олег Барна пригрозив націоналізувати "1+1"

Саме журналіст програми "Гроші" Ігор Колтунов, якому довелося це вислухати, раніше намагався розіграти депутатів, коли від імені правої руки Порошенка, депутата Кононенка, розіслав SMS із проханням терміново повернутися в Київ задля потрібного президенту голосування. За це псевдо-Кононенко пропонував 50 тисяч доларів. Барна в той час був на міжнародному форумі в Польщі і став єдиним депутатом, який повірив, обміняв квитки і повернувся з відрядження раніше терміну. Коли ж депутат від БПП зрозумів, що попався, почав публічно ображати журналіста, котрого назвав "особою неукраїнської зовнішності" та визнав себе антисемітом.

У парламент Барна обирався на Тернопільщини, там працював і жив до 2014 року. Його портрет і досі висить у сільський школі, де він учився. Поряд – зображення його брата Степана, який теж вибився в люди – очолює область. У сусідньому селі Олега Барну теж пам’ятають – він був там учителем інформатики та військової підготовки. Люди здивовані поведінкою Барни та не знають, що могло змусити його таке наговорити.

Нинішні колеги Барни його засуджують і обіцяють реагувати ігноруванням – мовляв, політик після останніх подій став тим, кому не подають руку. Депутат Шевченко запропонував допомогти Барні психологічною реабілітацією на "Буковелі", аби той більше не зривався на людей. Сам Барна провин за собою не бачить: кнопкодавство пояснює потребою голосувати за рішення, що стосуються безпеки країни та інтересів воїнів ООС, бюджетників тощо. Натомість депутата-скандаліста обговорювали одразу на двох комітетах Ради: регламентний викликав політика на своє найближче засідання 8 жовтня, а керівник комітету з питань свободи слова Сюмар навіть вибачилася перед журналістською спільнотою за дії свого колеги по парламенту.

Медіаексперти заявляють, що поведінка народного обранця є тривожним сигналом. "Якщо депутат просто так каже, що він буде націоналізувати, бо йому не подобається поведінка якогось журналіста, то ми так можемо далеко зайти. Але б це було смішно, якби це не було напередодні виборів і якби це не звучало від депутата провладної більшості", - пояснила Ярослава Наумова. Канал "1+1" запропонував Барні прийти в ефір ток-шоу "Право на владу" у четвер і пояснити свої претензії до журналіста та каналу загалом. Той відмовився.

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Повʼязані теми:

Наступна публікація