Скандальними заявами Луценко намагається догодити Трампу – Сакварелідзе

Скандальними заявами Луценко намагається догодити Трампу – Сакварелідзе

Фото: УНІАН

Колишній прокурор розкритикував керівника ГПУ та назвав його заяви "дешевою маніпуляцією".

Озвучені генеральним прокурором України Юрієм Луценком звинувачення на адресу посла США в Україні Марі Йованович є спробою привернути увагу президента Сполучених Штатів Дональда Трампа. Так вважає колишній заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе, повідомляє Голос Америки.

"Через лобістські фірми пролобіювали інтерв'ю, щоб надіслати сигнал Трампу, щоб він їх підтримав на цих виборах, де невеликі шанси, що діюча влада залишиться і що Луценко залишиться генеральним прокурором", - пояснив Сакварелідзе. На його думку, керівник ГПУ намагається "вибудувати якусь теорію змови", котра виглядає дуже непереконливо. "Що великий борець за справедливість, права людей та проти корупції – Луценко – хотів навести лад в країні, але йому завадили американці, які втручались у внутрішні справи України і не давали людині працювати. На жаль, у нього така логіка", - каже колишній посадовець.

Звинувачення Луценка неправдиві і мають на меті заплямувати репутацію посла – Держдеп США

Звинувачення Луценка неправдиві і мають на меті заплямувати репутацію посла – Держдеп США

Сакварелідзе підтвердив, що від США через посольство надходили гроші на певні проекти, спрямовані на позитивні зміни в правоохоронній системі України. "З американським посольством у нас був спільний проект, однак, жодних грошей посольство не перераховувало на прямий рахунок прокуратури, або, тим більше, певних посадовців. Фінансова допомога надходила у вигляді зарплати декільком експертам, які допомагали в якості консультантів під час конкурсу", - уточнив він. Претензії Луценка з цього приводу його колишній підлеглий назвав "явною спробою маніпуляції з боку влади України".

Також Сакварелідзе пошкодував, що свого часу підтримав призначення Луценка на посаду генерального прокурора. "Я сподівався, що відсидівши у в'язниці і будучи жертвою режиму Януковича, він зробив для себе певні висновки, але висновки він зробив протилежні. Він, як видається, завжди намагався стати частиною тієї системи, яка його і посадила. Він, мабуть, шкодував, що опинився на невірному боці і тепер", - говорить Сакварелідзе.

Як повідомлялося, напередодні Луценко заявив, що під час першої зустрічі після призначення на цю посаду із послом США Марі Йованович, вона передала йому список осіб, проти яких неможна проводити розслідування. В американському посольстві одразу ж спростували озвучену Луценком інформацію. А народний депутат Мустафа Найєм подав депутатське звернення до Луценка з проханням надати копію списку "недоторканих" для ГПУ людей, який йому нібито передала Йованович.

Повʼязані теми:

Наступна публікація