Скандального суддю Вовка відсторонили від роботи

Скандального суддю Вовка відсторонили від роботи

Вовк тимчасово відсторонений від роботи / Фото: УНІАН

Служитель Феміди відомий за низкою гучних рішень. 

Сьогодні, 4 квітня, Вища кваліфікаційна комісія суддів відсторонила одіозного суддю Печерського суду Сергія Вовка від виконання обов'язків. 

Про це повідомляє кореспондент ТСН Інна Боднар.

Вовк, який виносив вирок нинішньому лідеру БПП Юрію Луценку, відсторонений строком на два місяці. Після засідання суддя сказав, що все одно не припинить ходити до Печерського суду, бо такий відчуває обов'язок.

"Мій обов'язок є ходити на роботу – я ходжу на роботу, але зарплату не отримую. А потім, коли вже скасовується рішення вищої комісії, ці гроші повертаються", - розповів Вовк.

Наприкінці 2015 року Вищий адміністративний суд України скасував рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про відсторонення судді Печерського райсуду м. Києва Сергія Вовка від посади судді. Однак у ГПУ заявили, що вважають зазначене рішення необґрунтованим та прийнятим всупереч вимогам чинного законодавства. Генеральна прокуратура України заявила, що повторно звернеться до ВККСУ з клопотанням про відсторонення суді С. Вовка від займаної посади.

Вовк підозрюється у зловживанні службовим становищем і винесенні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі. Він відомий тим, що засудив на чотири роки в'язниці екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація