Скандального Василишина відсторонили від виконання обов'язків в МОЗі

Скандального Василишина відсторонили від виконання обов'язків в МОЗі

Суд відсторонив Василишина до 8 вересня.

Дніпровський райсуд Києва відсторонив заступника міністра охорони здоров'я України, керівника апарату МОЗ Романа Василишина, якого підозрюють у хабарництві, від виконання обов'язків до 8 вересня.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прокуратуру міста Києва.

Нагадаємо, що Василишин відсторонений від виконання обов'язків у МОЗ на термін досудового розслідування.

Як повідомлялося, заступника міністра затримали працівники СБУ в маєтку за 7 мільйонів гривень. Вдень Василишина відсторонили від роботи в уряді. Прокуратура міста Києва просила Дніпровський райсуд заарештувати підозрюваного в хабарництві та призначити заставу в 5 млн гривень. Водночас керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький попередив, що справа проти заступника міністра може розвалитися через недотримання підслідності та процедурних питань.

Василишина затримали на хабарі в ніч проти 8 липня у заміському будинку його дочки на столичних Осокорках. Він отримав 900 дол. та 38 тис. грн. Також було затримано директора урологічного центру Олександрівської клінічної лікарні, який був посередником у оборудках. Раніше Василишин очолював цю лікарню. Голова СБУ Василь Грицак на брифінгу повідомив, що лише з цього центру Василишин отримував від 50 до 100 тис. грн щотижня.

У Дніпровському суді столиці обирали запобіжний захід для Романа Василишина та його колеги

У Дніпровському суді столиці обирали запобіжний захід для Романа Василишина та його колеги

Повʼязані теми:

Наступна публікація