"Слуга народу" провела засідання фракції: говорили про регламентний закон, Гончарука та зарплати чиновників

"Слуга народу" провела засідання фракції: говорили про регламентний закон, Гончарука та зарплати чиновників

Фото: УНІАН

Про свої премії звітували керівники "Нафтогазу" та "Укрпошти".

Увечері 15 січня президентська фракція "Слуга народу" провела засідання, на якому розглядали низку тем, зокрема і скандальний аудіозапис наради із прем’єром Гончаруком.

Про це у коментарі "Інтерфаксу" розповіла депутатка Євгенія Кравчук.

"Обговорювали законопроєкт про зміни до регламенту, він буде доопрацьовуватися робочою групою, можливо, буде внесений новий", - зазначила вона.

Також депутати ухвалили рішення не проводити позачергові засідання 24 та 31 січня. Кравчук розповіла, що на засіданні не було прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

"Прем'єра на фракції не було - за словами Давида Арахамії, він перебував під час засідання фракції на нараді в Офісі президента", - пояснила вона.

За її словами, на засіданні фракції були присутні очільник "Нафтогазу" Андрій Коболєв та генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський. Вони звітували про свої зарплати та премії.

Водночас, низка українських ЗМІ також повідомляють про те, що депутати "Слуги народу" активно обговорювали питання недовіри Гончаруку після оприлюднення скандальних аудіозаписів із його наради з представниками НБУ та міністеркою фінансів Оксаною Маркаровою. Це підтвердила також і депутатка Ірина Верещук. За її словами, було проведено сигнальне голосування про відставку Гончарука, однак вона не розповіла його результати. За даними ЗМІ, за недовіру прем’єру проголосували лише до 20 депутатів "Слуги народу".

Нагадаємо, 15 січня на YouTube-каналі "Как обмануть президента" виклали два аудіозаписи. На них - нібито розмови під час наради в прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Вказано, ніби також записані голоси міністерки фінансів Оксани Маркарової, голови Нацбанку Якова Смолія, першої заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової, заступниці керівника Офісу президента Юлії Ковалів (заперечила, що то була вона). Голоси розмовляли про курс долара, а також інші економічні питання перед зустріччю із президентом Володимиром Зеленським. У розмові лунали образливі характеристики на адресу керівника держави - мовляв, він нічого не тямить в економіці.

Справжність цих записів не підтверджена. Подібна нарада в такому складі була місяць тому, в середині грудня, про що свідчить новина на сайті Нацбанку.

Пресслужба Кабміну зазначила, що "не має інформації щодо справжності жодного аудіо- чи відеозапису, що розповсюджуються у мережі Інтернет. Інформація щодо заяви про відставку прем'єр-міністра не відповідає дійсності".

DT.ua із посиланням на джерела пише, ніби це - перші дві із 14 частин запису. Мовляв, ці аудіоролики спеціально оприлюднили перед засіданням фракції "Слуги народу", аби були підстави оголосити недовіру уряду.

Під час закритого засідання парламентська фракція "Слуга народу" обговорила цей скандал, навіть провели сигнальне голосування щодо можливої відставки прем’єр-міністра. Про це розповіла нардепка від цієї політсили Ірина Верещук. Вона зауважила, що жодних юридичних наслідків навіть проведене в сесійній залі парламенту голосування не може мати, адже глава уряду має "річний імунітет" на відставку через затвердження плану дій Кабінету міністрів і бюджету держави.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Плівки Гончарука"
Наступна публікація