"Слуга народу" збирається реформувати парламент – голова штабу

"Слуга народу" збирається реформувати парламент – голова штабу

Фото: УНІАН

У партії назвали пріоритетний напрям роботи.

У партії "Слуга народу" збираються напрацювати зміни до законів для реформування роботи Верховної Ради.

Про це повідомив під час інтерв'ю theБабель голова виборчого штабу "Слуги народу" Олександр Корнієнко.

Керівник штабу зазначив, що починається внутрішня робота у робочих комітетах за 15 основними напрямами. За словами Корнієнка, до комітетів увійдуть кандидати від партії за списком, які з допомогою міжнародних експертів напрацьовуватимуть концепції законопроектів, або навіть готові законопроекти.

"У нас багато пропозицій від великих міжнародних організацій і фондів. Вони готові нас навчити, дати хороших лекторів. Ми, як партія, зможемо собі це дозволити, коли отримаємо держфінансування. Гроші краще витрачати не на борди й газети, а на роботу таких мозкових центрів", – сказав він.

Голова штабу "Слуги народу" не назвав всіх напрямків роботи, але виділив серед них головний: "У нас є список з 15 тем, а є головна, як ми її називаємо, "перпендикулярна" тема — реформа парламенту. Зараз напрацьовується серйозна методична база та зміни до закону про регламент, що дасть змогу провести внутрішню реформу парламенту: оновити список комітетів, переробити регламент, підтягнути дисципліну. Скасування недоторканності теж сюди відносимо, хоча це більш глибинне питання".

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради. Згідно з ним, позачергові вибори відбудуться 21 липня. Законність указу у Конституційному суді оскаржували 62 народних депутати - механізм розпуску парламенту народні обранці назвали "сумнівним". 11 червня Конституційний суд розпочав розгляд справи у відкритому режимі - виступив на засіданні і сам Зеленський. Вже від наступного дня засідання КСУ було закритим.  

Під час засідання 20 червня Конституційний Суд України підтвердив обґрунтованість указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

До парламенту проходять п'ять партій, лідирує "Слуга народу" – опитування

До парламенту проходять п'ять партій, лідирує "Слуга народу" – опитування

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація