"Слуги народу" провели репетицію голосування про відставку Гончарука – нардепка

"Слуги народу" провели репетицію голосування про відставку Гончарука – нардепка

Фото: УНІАН

У фракції вважають, що рішення має ухвалити президент Зеленський.

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді України провела сигнальне голосування щодо можливої відставки прем’єр-міністра Олексія Гончарука на тлі скандалу з оприлюдненими в інтернеті аудіозаписами. Про це розповіла народна депутатка від цієї політичної сили Ірина Верещук, повідомляє Еспресо.

"Мої колеги висловлювали обурення такими висловлювання пана прем'єра Гончарука. Ми не будемо стверджувати, тому що це голос лише схожий на прем'єра Гончарука. І ставили питання щодо його можливої відставки. Ми навіть голосували. Тобто, це було сигнальне голосування", - розповіла Верещук.

Разом із тим вона зауважила, що жодних юридичних наслідків навіть проведене в сесійній залі парламенту голосування не може мати, адже керівник уряду має "річний імунітет" на відставку через затвердження плану дій Кабінету міністрів і бюджету держави. "Ми розуміємо, що на сьогодні єдиний варіант розвитку подій – це написана власноруч заява паном Гончаруком. Хай рішення приймає президент. Я думаю, що це президент має прийняти рішення", - пояснила політик.

Як повідомлялося, 15 січня на YouTube-каналі "Как обмануть президента" виклали нібито аудіозапис розмови Гончарука із міністеркою фінансів Оксаною Маркаровою та першою заступницею голови Нацбанку Катериною Рожковою. Голоси розмовляли про курс долара, а також інші економічні питання перед зустріччю із президентом Володимиром Зеленським. У розмові лунали образливі характеристики на адресу керівника держави. Пресслужба Гончарука уже спростувала справжність запису і заявила, що він не буде писати заяви про відставку.

Нова влада, скандальне "Євробачення", обміни полоненими: чим запам’ятався 2019 рік для України

Нова влада, скандальне "Євробачення", обміни полоненими: чим запам’ятався 2019 рік для України

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Плівки Гончарука"
Наступна публікація