Собчак можуть заборонити в'їзд до Криму на 5 років

Собчак можуть заборонити в'їзд до Криму на 5 років

Фото: Reuters

Відповідно до законодавства, Державна міграційна служба матиме 5 діб для того, щоб розглянути подання Собчак та документи для того, щоб вирішити, чи може вона в'їжджати до Криму.

Перший заступник міністра інформполітики Еміне Джапарова не виключає можливості отримання кандидатом у президенти РФ Ксенією Собчак дозволу на в'їзд до окупованого Криму через материкову територію України.

Це можливо в тому випадку, якщо вона особисто подасть документи до Державної міграційної служби, передає Укрінформ.

«Вона (Собчак - Ред.) є громадянкою РФ, і відповідно для нас вона класифікується як іноземна громадянка. Відповідно до цього, вона може подати подання на отримання спеціального дозволу. Це робиться через Державну міграційну службу, не через МЗС... Але все одно для того, щоб отримати цей дозвіл, вона має фізично і особисто подати певні документи на отримання цього дозволу», - наголосила Джапарова.

Своєю чергою, відповідно до законодавства, Державна міграційна служба матиме 5 діб для того, щоб розглянути її подання та документи для того, щоб вирішити, чи може вона в'їжджати.

Це точно шизофренія - Клімкін різко відреагував на прохання Собчак відвідати Крим

Це точно шизофренія - Клімкін різко відреагував на прохання Собчак відвідати Крим

«Є інший момент, який теж не є секретом, що в разі, якщо пані Ксенія Собчак мала необачність заїжджати в Крим не через територію материкової України, і це зафіксовано відповідно Службою безпеки України, то відповідно вона може отримати заборону в'їзду на територію України до 5 років», - підкреслила заступник міністра інформполітики.

При цьому Джапарова висловила сумнів, що Собчак погодиться приїхати до Києва для виконання такої процедури та отримання відповідного дозволу.

Нагадаємо, Ксенія Собчак звернулася до України з проханням дозволити їй відвідати окупований Крим. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відреагував на бажання Собчак поїхати до окупованого Криму, назвавши це "політичною шизофренією".

Повʼязані теми:

Наступна публікація