Соболєв погрожує судами Лінча у разі скасування люстраційного закону

Соболєв погрожує судами Лінча у разі скасування люстраційного закону

У Конституційному суді відклали рішення щодо люстраційного закону

Нардеп переконаний, що суспільство вибухне.

Конституційний суд подовжив розгляд закону про люстрацію. Засідання вийшло емоційним, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

У разі визнання цього закону неконституційним, один із його авторів Єгор Соболєв почав погрожувати суддям перспективною лінчування. А коли намагався сказати, що люструвати треба і самих суддів, головуючий двічі наказував вимкнути мікрофон.

"Суспільство не пробачить! Євромайдан нікуди не дівся, велика кількість його учасників пішли на війну за незалежність, здобули там безцінний досвід і повернулися звідти зі зброєю. Якщо суд не допоможе цьому, країна вибухне. Будуть суди Лінча", - заявив Соболєв.

Ініціатори закону ще напередодні заявили, що хочуть подати клопотання про конфлікт інтересів. Адже 8 із 12 суддів підлягають люстрації, отже, не можуть розглядати справу.

Основні норми закону про очищення оскаржують 47 депутатів із числа колишніх регіоналів, які вважають його дискримінаційним.

У четвер засідання суду супроводжувалось акцією протесту. Відводу суддів вимагали й активісти. Сьогодні їх під будівлею Конституційного суду не було. Натомість до судової зали прийшли нардепи.

Ініціатори закону про очищення влади сподівалися, що їхня присутність допоможе суддям ухвалити правильне рішення.

Як уже повідомлялося, в підсумку Конституційний суд відклав розгляд закону про люстрацію на невизначений термін. Це сталося у зв'язку із заявою нардепа Єгора Соболєва про відвід суддів.

Конституційний суд сьогодні подовжив розгляд закону про люстрацію

Конституційний суд сьогодні подовжив розгляд закону про люстрацію

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація