Соболєв розповів, хто з команди Порошенка просив не люструвати Азарова й Льовочкіна

Соболєв розповів, хто з команди Порошенка просив не люструвати Азарова й Льовочкіна

Єгор Соболєв / Фото: УНІАН

Конституційний суд завтра продовжить обговорення закону про очищення влади.

Депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв заявив, що представник президента у Верховній Раді Руслан Князевич раніше просив виключити з люстрації депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Льовочкіна та колишнього прем'єра Миколу Азарова.

Про це він сказав під час суперечки щодо суддів Конституційного Суду, передає Українська правда.

Реагуючи на слова про те, що вже 15 місяців у парламенті лежить законопроект, який поширює люстрацію і на суддів Конституційного суду, Князевич зауважив:

"24 травня ми отримали висновок науково-експертного управління і домовилися, в тому числі, з першим заступником голови комітету в комітеті розглянути його на наступному засіданні у середу. З приводу хабарів суддів Конституційного Суду. Я не хочу коментувати те, що ви сказали з приводу голосування парламенту, але справжнім хабаром суддям Конституційного Суду було те, що під час прийняття закону про люстрацію в останній момент ви вилучили суддів Конституційного Суду з переліку осіб, на які поширювалася люстрація. Так само, як і уповноваженого за прав людини", – заявив Князевич.

"Якщо буде потреба і необхідність прокоментувати, чому ви це зробили, я обов'язково це зроблю колись," – додав він.

У відповідь Соболєв заявив, що Князевич, будучи представником президента у парламенті, просив "виключити з люстрації Сергія Льовочкіна і Миколу Азарова".

В ЗМІ з'явився проект рішення, яким можуть визнати закон "Про очищення влади" неконституційним

В ЗМІ з'явився проект рішення, яким можуть визнати закон "Про очищення влади" неконституційним

Нагадаємо, раніше нардеп Єгор Соболєв повідомив, що Конституційний суд планує скасувати люстрацію посадовців, які працювали на керівних посадах за часів екс-президента Віктора Януковича. За його словами, це є платою Опозиційному блоку за їхнє голосування минулого тижня за запропоновані Петром Порошенком поправки до Конституції у частині правосуддя.

Водночас керівник ГПУ Юрій Луценко заявив, що вважає неприпустимим скасування Закону "Про очищення влади". Він попередив про "початок кінця" для суддів, які ухвалять рішення про припинення люстрації.

У п'ятницю, 10 червня, на закритому засіданні Конституційного суду щодо  Закону "Про очищення влади" була спроба провести попереднє голосування за скасування статей документу.

Пізніше стало відомо, що Конституційний суд України вніс продовження обговорення закону про люстрацію у порядок денний на вівторок, 14 червня 2016 року. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація