Соболєв розповів, за яких умов підтримає команду Зеленського

Соболєв розповів, за яких умов підтримає команду Зеленського

Фото: УНІАН

Депутат чекає від нового президента кроків у бік правосуддя.

Народний депутат Єгор Соболєв, який нещодавно вийшов з партії "Самопоміч", не впевнений, чи підтримає політичну силу Володимира Зеленського у парламенті. Його підтримка залежатиме від рішень нового президента, заявив Соболєв у ТСН.

"Якщо він внесе закон про імпічмент президенту, мій голос в нього є. Якщо запропонує незалежного генпрокурора, мій голос, і не тільки мій, в нього є", - сказав Соболєв.

Також депутат чекатиме від очільника держави низки призначень на ключових позиціях – сильних голів СБУ, ГПУ, Міноборони та МЗС.

На думку Соболєва, проштовхнути такі закони є всі шанси, адже цей парламент ухвалив багато рішень, яких ухвалювати не хотів – наприклад, е-декларування, антикорупційний суд тощо.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%.

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу.

Водночас, сам Зеленський вже встиг дати першу прес-конференцію після оприлюднення даних екзит-полів, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація