"Соромно" або "не пам’ятаю": як депутати ВР відреагували на підвищені зарплати за січень

"Соромно" або "не пам’ятаю": як депутати ВР відреагували на підвищені зарплати за січень

Фото: УНІАН

Більшість парламентарів робили вигляд, що не отримали грошей або й не знають про зростання окладів.

Народні обранці отримали підвищені в новому році заробітні плати за січень, однак відверто озвучити суми спромоглися одиниці з них. Більшість опитаних політиків узагалі робили вигляд, що гроші їх не цікавлять, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"За січень дуже багато. Соромно сказати. Як люди живуть і як депутати живуть – це називається небо і земля. Біля 70 тисяч гривень. Не знаю, мені так дали", - зізналася Тетяна Бахтєєва. "Я не отримував", - заявив Сергій Ківалов. Те саме сказав Михайло Гаврилюк та втік від подальших запитань.

Депутати не змогли зізнатися, скільки заробляють після підвищення заробітної плати

Депутати не змогли зізнатися, скільки заробляють після підвищення заробітної плати

На слабку пам’ять поскаржився Дмитро Лінько. "Ну, приблизно, в районі 28 тисяч, по-моєму зарплати", - сказав він. А згодом додав, що приблизно на таку ж суму нарахували й інших виплат, окрім самої ставки. Василь Німченко у відповідь на питання заявив, що ще не дивився на розмір зарплати. "Ви хочете, щоб я вам зараз напамять розказав? Не знаю, чесно, треба підняти", - солідарний з колегою Віктор Бондар. "У січні ще не отримував", - заявив Антон Кіссе та додав, що його зарплата складає 17 тисяч гривень. А потім заявив, що не пам’ятає, скільки отримав у січні.

Поки тривало спілкування з депутатами, до журналістів повернувся Ківалов – він згадав, що заробив за місяць 34 тисячі гривень. Стільки ж, за його словами, видають на здійснення депутатських повноважень. Денис Силантьєв пригадав цифру "десь біля 30". "У нас сильно не збільшилася заробітна плата", - вважає Юрій Павленко.

"Вони брешуть, значить. Деякі отримали по 85, по 90 тисяч", - прокоментувала озвучені цифри Бахтєєва.

Кореспондент ТСН Дар’я Счастлива

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація