"Спалився" на київському торті. З України видворили російського журналіста

"Спалився" на київському торті. З України видворили російського журналіста

"Спалився" на київському торті. З України видворили російського журналіста

Фото: ТСН.ua

Пропагандисту на три роки заборонили в'їзд до України.

Служба безпеки України о четвертій ранку випровадила додому чергового кремлівського пропагандиста. Кореспондента російського каналу НТВ В'ячеслава Немишева затримали напередодні ввечері в середмісті столиці. Цьому посприяв небайдужий киянин, який побачив, що людина з московським акцентом на Бесарабці їсть київський торт і при цьому щось коментує на телекамеру.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Він просто на парапеті в центрі Києва розрізав торт, їв із мисливського ножа і щось розповідав про бюджет України.

"Це особистий дохід президента Порошенка", - казав Немишев.

Таку картину напередодні ввечері побачив громадський активіст Сергій Бригадир. Каже, проходив повз і вирішив поцікавитись, що люди знімають.

"Працюють люди з професійною технікою. Так була техніка Марк-4, вона 3500 доларів коштує. І коли ти підходиш і запитуєш, що тут знімають, вони почали збиратися", - згадує громадський активіст Сергій Бригадир.

СБУ примусово повернула в РФ журналіста кремлівського пропагандистського телеканалу

СБУ примусово повернула в РФ журналіста кремлівського пропагандистського телеканалу

Почувши московський акцент, Сергій вмикає камеру мобільного і вирішує провести невідомих. Журналіст на запитання мовчить, пришвидшує крок. Тоді активіст кличе поліцію. Копи підходять, просять документи, тут і з'ясовується, що мовчун – кореспондент кремлівського телебачення і має при собі акредитацію "ДНР".

Поліція і активіст ведуть росіянина в райвідділ. Затриманий – В'ячеслав Немишев. Кореспондент «Центрального телевидения» – це пропагандиська програма на рос-ТВ. Там про затримання дізнались швидко. І тут же своїм глядачам набрехали: "У деяких українських ЗМІ навіть з'явилася інформація, що нашого колегу обвинувачують у скоєнні кримінального злочину".

Немишева поліція передає Службі безпеки України. Там з'ясовують і особу росіянина, і чим він займався останній час.

Немишев з весни 2016-го до осені 2017-го «працював» на тимчасово окупованій терористами території України. Він підготував низку брехливих антиукраїнських матеріалів для ЗМІ на замовлення російських кураторів та в інтересах верхівки бойовиків.

За два останні місяці Немишев став уже третім пропагандистом рос-ТВ, якого Україна видворила зі своєї території. Влітку через брехню в своєму ефірі додому поїхали його колеги Анна Курбатова та Тамара Нерсесян.

В'ячеслав Немишев нині вже на своїй - федеративній - землі. Йому СБУ заборонила в'їзд до України на три роки.

Мар'яна Бухан, Станіслав Фещенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація