Спецпризначенці хотіли затримати Саакашвілі, однак залишили готель - Дерев'янко

Спецпризначенці хотіли затримати Саакашвілі, однак залишили готель - Дерев'янко

Фото: Reuters

За його словами, представники правоохоронних органів не мали судових рішень.

Нардеп Юрій Дерев'янко повідомив, що лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі не затримували, однак озброєні спецпризначенці Держприкордонслужби прибули до київського готелю, де він перебуває.

Нардеп стверджує, що політика хотіли затримати.

За його словами, адміністрація та охорона готелю не пустили правоохоронців на його територію. Спецпризначенці не показали судового рішення стосовно того, що вони мають право перебувати на приватній території. 

До готелю згодом під'їхали соратники Саакашвілі, після чого спецпризначенці залишили приміщення, стверджує Дерев'янко.

Нардеп також додав, що зовні вони не відрізнялися від працівників "Альфи".

Раніше народний депутат Ігор Луценко повідомив про затримання екс-глави Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі спецпідрозділом СБУ "Альфа" в готелі на Подолі.

Луценко в інтерв'ю розповів про конфлікт ГПУ та НАБУ, справу Саакашвілі та відпочинок на Сейшелах

Луценко в інтерв'ю розповів про конфлікт ГПУ та НАБУ, справу Саакашвілі та відпочинок на Сейшелах

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив запис розмови Саакашвілі та олігарха із "сім'ї" Януковича Сергія Курченка. Вони домовлялися про співпрацю. Поліція затримала Саакашвілі пізно ввечері 8 грудня і відвезла до ізолятора СБУ.

11 грудня Печерський райсуд Києва відпустив на волю Саакашвілі без жодних умов. Суд відмовив прокурорам у клопотанні про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Саакашвілі обвинувачують у сприянні злочинному угрупованню за статтею 256 Кримінального кодексу. Йому загрожує від 3 до 5 років за ґратами.

Попередніми результатами експертизи підтверджено голоси Саакашвілі та Курченка на аудіо- та відеоматеріалах, здобутих у рамках розслідування кримінального провадження.

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація