Спікер Ради назвав чвари Кононенка та Абромавичуса серйозною політичної кризою

Спікер Ради назвав чвари Кононенка та Абромавичуса серйозною політичної кризою

Гройсман влаштує консультації із партіями / Фото: УНІАН

Гройсман хоче залучити Порошенка до вирішення конфлікту.  

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман прокоментував відставку глави МЕРТ Айвараса Абромавичуса та заявив про те, що Україна входить в період "серйозної політичної кризи".

На думку глави парламенту, Національне антикорупційне бюро має дати відповідь щодо обвинувачень проти нардепа від БПП Ігоря Кононенка у спробах лобіювати своїх людей в Мінекономіки.

"І якщо будуть доведені хоча б якісь звинувачення, що лунали на адресу Кононенка, то за це треба нести відповідальність", цитує УНІАН слова Гройсмана.

Спікер додав, що вихід з кризи мають шукати представники парламенту разом із президентом Петром Порошенком.

"Очевидно всім, що ми входимо в серйозну політичну кризу. І я вважаю, що цю кризу мають вирішити представники політичних партій спільно з президентом", - сказав Гройсман.

Він наголосив на необхідності оновлення коаліційної угоди та анонсував проведення консультацій із усіма політсилами.

"Треба поставити крапку в цих чварах, дати можливість тим, хто хоче проводити реформи, якісно працювати і давати результат для суспільства", - резюмував Гройсман.

Нагадаємо, 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус приголомшив заявою про свою відставку. Він сказав, що не хоче бути "ширмою для відвертої корупції або підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима". Після того він зробив багато гучних заяв, в яких прямо звинуватив оточення президента Петра Порошенка у корупції і блокуванні реформ в економіці.

Очільник відомства назвав одне ім'я людини, яка, за його словами, заважає проводити реформи Мінекономіки і лобіює своїх людей у відомство. Це – перший заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація