Справа бізнесмена Димінського про участь у резонансній аварії вже третій рік "висить" в прокуратурі та СБУ

Справа бізнесмена Димінського про участь у резонансній аварії вже третій рік "висить" в прокуратурі та СБУ

Фото: apostrophe.ua

Кримінальну справу проти бізнесмена Петра Димінського, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП, передають між відомствами, а сам він тим часом переховується за кордоном.

Про це  повідомили "Апострофу" СБУ й прокуратура у відповідь на запит. Так, зазначається, що прогресу у розслідуванні немає вже 3 роки, справа про ДТП на автодорозі Львів-Краковець, коли на смерть була збита молода жінка, фактично "застрягла". Кримінальне провадження за ч. 2 статті 286 КК України проти Димінського розслідувала Національна поліція Львівської області, а сам бізнесмен був оголошений у міжнародній розшук - він переховується в Греції. У січні 2020 року постановою генпрокурора Рябошапки справу передано в Головне слідче управління СБУ.

Редакція "Апострофа" звернулася до СБУ та в Офіс Генерального прокурора із запитами про причини передачі справи, її статус. Офіс Генерального прокурора 4 березня переадресував запит у прокуратуру Львівської області, де журналістам відповіли, що у них провадження було раніше, однак, у зв'язку зі зміною підслідності, прокуратура не здійснює керівництво провадженням, а інформація про нього відсутня. При цьому ні термінів, до яких прокуратура здійснювала розслідування, ні дат передачі справи, ні того, куди вона передана, прокуратура не вказала. Аналогічну відповідь надали й в СБУ.

"Матеріали запитуваного кримінального провадження щодо П. Димінського до лютого 2020 року перебували в СБУ. Зараз постановою заступника Генерального прокурора підслідність визначено за слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області", - йдеться у відповіді. Редакція 3 квітня звернулася в Офіс Генерального прокурора з повторним запитом. "Здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні №12017140000000650 від 18.08.2017 за підозрою громадянина Д. за ч. 2 статті 286 КК України доручено головному слідчому управлінню Національної поліції України. Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснюється Офісом Генерального прокурора", - повідомили в ГПУ.

Будь-яку іншу інформацію надати відмовилися, відносячи її до інформації з обмеженим доступом.

У грудні 2017 року Петро Димінський був оголошений у всеукраїнський розшук, а потім - у міжнародний. 19 березня 2019 року двоє детективів НАБУ допитували його в Афінах в українському посольстві в іншій справі, і він затриманий не був, незважаючи на те, що повинен був. Цей факт, відсутність реакції держави на нього, затягнутість розслідування викликали питання у журналістів. В результаті, з урахуванням постійної передачі справ з однієї інстанції в іншу, їх стало ще більше.

Наступна публікація