"Справа рюкзаків". Суд заарештував нерухомість сина Авакова

"Справа рюкзаків". Суд заарештував нерухомість сина Авакова

Фото: Reuters

Також було взято під арешт майно інших фігурантів справи.

Солом'янський районний суд Києва заарештував нерухомість сина очільника МВС Арсена Авакова – Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та бізнесмена Володимира Литвина.

Про це заявив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко, пишуть "Українські новини".

Аваков-молодший вважає справу проти себе політичним тиском на батька

Аваков-молодший вважає справу проти себе політичним тиском на батька

"Суд частково задовольнив наші клопотання і заарештував нерухомість Чеботаря і (фігуранта справи Володимира) Литвина. У Авакова квартиру заарештовано", - повідомив він.

За словами Кривенка, наразі суди ще продовжують розглядати клопотання про арешт майна підозрюваних, поки що у жодному клопотанні відмовлено не було.

Нагадаємо, 31 жовтня НАБУ влаштувало обшуки у квартирі сина глави МВС Арсена Авакова - Олександра. У Бюро наголосили, що дії відбуваються в рамках справи щодо забезпечення МВС рюкзаками.

МВС у відповідь опублікувало офіційну заяву за фактом обшуків у Авакова-молодшого. Дії НАБУ в міністерстві назвали політичними. А сам Аваков впевнений, що син доведе свою невинуватість у суді. Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, своєю чергою, наполягає - у справі немає жодного політичного підтексту, а перед законом рівні всі.

Увечері понеділка, 31 жовтня, НАБУ оголосило підозри Авакову-молодшому та екс-заступнику міністра внутрішніх справ Сергієві Чеботарю. Їх підозрюють у розтраті 14 млн грн. Третій фігурант справи - керівник IТ-компанії Turboseo Володимир Литвин із Харкова.

Згодом суд відпустив Олександра Авакова під особисте зобов'язання з вимогою здати всі паспорти до Державної міграційної служби.

Повʼязані теми:

Наступна публікація