Справа Януковича: російський суд заочно заарештував українських прокурора і слідчого

Справа Януковича: російський суд заочно заарештував українських прокурора і слідчого

Фото: Getty Images

Із відповідним клопотаннями до суду звернувся Слідчий комітет РФ.

Басманний суд Москви заочно заарештував прокурора Головної військової прокуратури України Руслана Кравченко і слідчого з особливо важливих справ ГПУ Вадим Приймачок

Про це з посиланням на рішення суду повідомляє УНН.

Зазначається, що з відповідним клопотаннями до суду звернувся Слідчий комітет РФ. Басманний суд 20 липня задовольнив клопотання, згідно з якими Кравченко і Приймачок звинувачуються за ч.2 статті 299 російського Кримінального кодексу "Притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності або незаконне порушення кримінальної справи, поєднане з обвинуваченням особи у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину".

Зауважимо, що військовий прокурор Руслан Кравченко є керівником групи прокурорів у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича, який переховується в Росії.

Крім того, військовий прокурор, а також слідчий Приймачок розслідують кримінальне провадження щодо міністра оборони РФ.

Оболонський суд Києва переніс засідання про державну зраду Віктора Януковича

Оболонський суд Києва переніс засідання про державну зраду Віктора Януковича

Нагадаємо, 6 липня адвокати Віктора Януковича Віталій Сердюк та Ігор Федоренко заявили про вихід з судового процесу в Оболонському районному суді Києва. Захисники утікача наголосили, що від 6 липня не братимуть участі у судовому засіданні, оскільки Янукович написав заяву про те, що відмовляється від їхніх послуг.

Як уже повідомлялося, Оболонський суд Києва дозволив здійснювати спеціальне судове провадження у справі Віктора Януковича. Такий дозвіл надали через неявку Януковича, який мав би вийти з судом на скайп-зв'язок. На заочному судочинстві прокурори наполягали. 

Ще в листопаді 2016 року генпрокурор Юрій Луценко оголосив підозру у держзраді Віктору Януковичу в приміщенні Святошинського суду, будучи на прямому зв'язку з ростовським судом, де перебував президент-утікач. Янукович обвинувачується у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація