Справи Курченка й Клименка розслідуватимуть на закритому поверсі

Справи Курченка й Клименка розслідуватимуть на закритому поверсі

Сергій Курченко / Фото: УНІАН

У ГПУ є інформація, що деякі співробітники через Viber передають підозрюваним весь план слідчих дій.

Генпрокурор Юрій Луценко передав розслідування справ Сергія Курченка та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка першому заступнику військового прокурора Володимиру Жербицькому. Його слідчій групі виділять закритий поверх.

Про це очільник ГПУ повідомив сьогодні, 30 травня, на прес-конференції, передає Українська правда.

"Я прийняв рішення передати Володимиру Жербицькому – першому заступнику військового прокурора  - декілька справ, де проходять Курченко і Клименко. Знаю Жербицького особисто, вважаю одним з найкращих "важняків" ГПУ… Довіряю цій людині", – сказав Луценко.

"Він має дати результат по двох особах, в справах, де фігурують Клименко і Курченко. Йому дана невелика слідча група, для нього звільнений цілий поверх ГПУ. В закритому режимі вони будуть працювати", - сказав Луценко.

"Чому закрита? Бо є інформація, що деякі співробітники через Viber передають підозрюваним весь план слідчих дій. Тому прийняв рішення, що це буде саме військовий прокурор, саме в закритому режимі", - додав він.

Раніше повідомлялося, що майно олігарха-втікача Сергія Курченка заарештовано Печерським районним судом Києва за клопотанням старшого слідчого Генпрокуратури. За даними слідства, Курченко, який перебуває у міжнародному розшуку, протягом 2008-2014 років створив та забезпечив діяльність злочинної організації, метою якої було вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Він брав участь у незаконному заволодінні коштами НБУ, "Брокбізнесбанку", "Укргазбанку", "Аграрного фонду", "Укргазвидобування" та "Укpнaфти" в особливо великих розмірах.

Проти Клименка існує два кримінальних провадження, зокрема, за незаконне відшкодування трьох мільярдів гривень податку на додану вартість та створення фірм для відмивання коштів. За словами слідчих, вже є постанова суду про арешт Клименка. Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація