Справи Порошенка: експрезиденту 8 липня обиратимуть запобіжний захід

Справи Порошенка: експрезиденту 8 липня обиратимуть запобіжний захід

Фото: УНІАН

Визначатиме запобіжний захід Печерський суд столиці.

У середу, 8 липня, Печерський суд столиці вже втретє спробує обрати запобіжний захід п'ятому президенту України Петру Порошенку. 

Про це йдеться у ТСН.Ранок.

Його підозрюють у перевищенні службових повноважень. Він нібито змушував голову служби зовнішньої розвідки призначити заступником Сергія Семочка.

Підозру у справі Порошенку вручили майже місяць тому. Прокуратура спершу просила суд про арешт з правом на заставу в 10 млн грн, а потім — про особисте зобов'язання.

Справа Петра Порошенка: суд втретє спробує обрати запобіжний захід

Справа Петра Порошенка: суд втретє спробує обрати запобіжний захід

Порошенко провини не визнає. Справу проти себе називає політичною розправою.

Нагадаємо:

  • 3 червня ДБР викликало Порошенка на допит через прослуховування на міжнародних переговорах.
  • 8 червня генпрокурорка Ірина Венедіктова порушила справу проти експрезидента: внесено відомості до ЄРДР.
  • 10 червня стало відомо, що слідчі Державного бюро розслідувань вирішують питання щодо обрання п'ятому президенту України Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Адвокат експрезидента Ілля Новіков заявив, що допит Порошенка в ДБР у справі про переміщення через кордон картин не відбувся. Натомість йому намагалися оголосити підозру у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, а Порошенко покинув будівлю. 
  • 10 червня Порошенко пішов до Офісу генпрокурора. Однак після візиту він заявив, що Венедіктова не вручила йому підозру.
  • 1 липня Печерський районний суд не обрав запобіжний захід Порошенку, оголосив тижневу перерву в засіданні - до 8 липня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація