"Справжні слуги": виключені з пропрезидентської фракції нардепи хочуть створити в Раді "Слугу народу-2"

"Справжні слуги": виключені з пропрезидентської фракції нардепи хочуть створити в Раді "Слугу народу-2"

Фото: УНІАН

Остаточну назву депутатського об’єднання ще не погодили.

У Верховній Раді України може з’явитися нова депутатська група з колишніх парламентарів фракції "Слуга народу". Про це Громадському заявила нардепка Ганна Скороход.

Вона зізналася, що разом із іще одним виключеним обранцем Антоном Поляковим розмірковує над створенням такого об’єднання. "Ми зараз з Антоном створимо групу "Справжні слуги" чи "Слуга народу-2", - пообіцяла вона.

Політик переконана, що група налічуватиме більше людей. "Нас буде більше, от побачите. Є люди, яким не подобається те ставлення і ті рішення, які ухвалюються", — зазначила Скороход.

Нагадаємо, у соцмережах з'явилася інформація, що Іванісов раніше судимий за зґвалтування неповнолітньої. Начебто у 1995 році його заарештували у Запорізькій області. Згідно оприлюдненим даним, за рік суд відправив чоловіка за ґрати на 3 роки та 6 місяців, а потім зменшив строк.

Інформацію підтвердила низка ЗМІ із посиланням на джерела в правоохоронних органах. Водночас офіційного підтвердження цьому досі немає. Так, Генпрокурор Руслан Рябошапка сказав, що в Іванісова ніби є погашена судимість. Втім пізніше в пресслужбі Генпрокуратурі зробили уточнення і спростували заяву Рябошапки. Там наголосили, що перевірка досі триває.

Сам Роман Іванісов цю інформацію назвав фейком. Він вже заявив, що на час розслідування призупиняє членство у фракції "Слуга народу". Далі варіантів два: або доведуть, що він не був засуджений за зґвалтування неповнолітньої, і він повернеться у партію, або ж факт підтвердиться - тоді фракція наполягатиме, щоб Іванісов склав мандат.

Як пояснив голова фракції "Слуга народу" перевірка триває так довго, адже можливий злочин був скоєний давно, і відомості про нього зберігаються на папері. 

ТСН поспілкувався з жертвою зґвалтування. Вона підтвердила участь Іванісова та розповіла подробиці злочину. Ґвалтівників було четверо, серед яких син мера Бердянська, справу намагалися зам'яти, а жінку почали цькувати.

Головне про гучний скандал з Іванісовим читайте в матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація