Спроби зробити голосування в другому турі некомфортним не матимуть успіху – команда Зеленського

Спроби зробити голосування в другому турі некомфортним не матимуть успіху – команда Зеленського

Фото: Команда Зеленського

У Зеленського запідозрили спробу зриву виборів через відсутність належної кількості членів комісій.

Намагання зірвати голосування в другому турі президентських виборів приречені на невдачу. Про це заявив координатор "Зе Команди" Олександр Корнієнко.

Так представник штабу кандидата Володимира Зеленського прокоментував повідомлення про недостатнє заповнення кандидатами квот у дільничних комісіях. "Наша позиція полягає в тому, що всі спроби зробити некомфортним день голосування все одно не матимуть успіху. Тому що комісії в підсумку все одно сформувалися, черг великих не буде і люди зможуть комфортно прийти і здійснити своє волевиявлення", - пояснив Корнієнко.

ЦВК заявила про величезну недостачу членів дільничних виборчих комісій

ЦВК заявила про величезну недостачу членів дільничних виборчих комісій

За його словами, команда Зеленського практично повністю забезпечила комісії своїми кандидатурами, однак частину кандидатів відхилили з об’єктивних технічних причин. "Наприклад, людина, яка є чинним спостерігачем, не встигла виписатися. Якісь кандидатури відхилили. Але це робочий процес. Тобто в підсумку ми подали практично 95%. А опонент подав десь 73%", - пояснив координатор "Зе Команди".

Корнієнко припустив, що таку пасивність команди Петра Порошенка можна розглядати, як спробу зірвати вибори на окремих дільницях і округах. У Центрвиборчкомі вже заявили, що проблеми з комплектацією спостерігаються в шести округах Закарпатської області, п’яти округах Луганської області, чотирьох округах Кіровоградської області, трьох округах Дніпропетровської області, трьох округах Харківської області, трьох округах Херсонської області, трьох округах Чернігівської області, двох округах Сумської області та чотирьох округах у місті Києві. У ЦВК закликали небайдужих громадян долучитися до роботи в комісіях.

Раніше народний депутат Антон Геращенко наголосив, що зірвати вибори за рахунок нестачі працівників дільничних виборчих комісій не вдасться. За даними нардепа, нині 199 окружних виборчих комісій працюють над заповненням квот щодо тих ДВК, де кандидати не змогли заповнити їх своїми представниками.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація