США допомагатимуть Україні у боротьбі з корупцією - Помпео

США допомагатимуть Україні у боротьбі з корупцією - Помпео

Фото: Associated Press

Вашингтон може проводити розслідування щодо імовірного втручання в американські вибори.

США продовжать допомагати Україні у боротьбі з корупцією.

Про це у вівторок, 26 листопада, заявив держсекретар Майк Помпео, передає Deutsche Welle.

"У нас дуже чітка політика щодо України, і ми з успіхом її здійснюємо. Ми наполегливо розв'язуємо довготривалі проблеми цієї країни - такі як корупція", - сказав він під час брифінгу.

На запитання журналістів щодо інформації про можливість імовірного втручання України у передвиборчу кампанію в США у 2016 році, Помпео заявив: "Щоразу, коли з'являється інформація, яка вказує на те, що країна втручалася в американські вибори, у нас є не лише право, але і обов'язок намагатися розслідувати це".

Не називаючи Україну, він також зазначив, що знає, що "багато країн" та недержавні суб'єкти намагаються "підірвати американську демократію".

Як відомо, зараз у США триває скандал, пов'язаний з Україною. Він почався у зв'язку з телефонною розмовою президента США Дональда Трампа і його українського колеги Володимира Зеленського 25 липня. Трампу закидають, що він намагався змусити Київ розпочати розслідування стосовно сина його потенційного суперника на президентських виборах в 2020 році Джозефа Байдена - Хантера. Під час цієї ж розмови Трамп також порушував питання зламу серверів Демократичної партії США у 2016 році та висловлював підозру, що замовники перебувають в Україні .

У Конгресі США завершились відкриті свідчення у справі імпічменту Трампа

У Конгресі США завершились відкриті свідчення у справі імпічменту Трампа

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація