США можуть знову вдарити по Сирії, якщо не буде політичного рішення - Гейлі

США можуть знову вдарити по Сирії, якщо не буде політичного рішення - Гейлі

Фото: Reuters

Сполучені Штати більше не чекатимуть, що Асад використовувати хімічну зброю без будь-яких наслідків.

США в ООН назвали дозованим кроком високоточний ракетний удар по сирійській авіабазі й попередили, що цим може не завершитись.

Про це заявила постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі, - пише Укрінформ.

"Минулої ночі Сполучені Штати зробили дуже дозований крок. Ми готові зробити більше, але ми сподіваємося, що в цьому не буде необхідності. Зараз настав час для всіх цивілізованих країн зупинити жахи, що відбуваються в Сирії й вимагають політичного рішення", - заявила американський представник.

"Сполучені Штати більше не чекатимуть, що Асад використовувати хімічну зброю без будь-яких наслідків. Цей час вже минув. Але тепер ми повинні перейти до нового етапу, рухатися до політичного розв'язання цього жахливого конфлікту. Ми очікуємо, що сирійський режим і його союзники сприйматимуть політичний процес під егідою ООН серйозно, чого поки ще не сталося до сьогодні", - резюмувала постійний представник США при ООН.

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross вночі 7 квітня випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат. В результаті загинули шість осіб, повідомили в Міноборони Сирії. Операція проводилася у відповідь на хімічну атаку уряду Сирії 4 квітня у містечку Хан-Шейхун, в результаті якої загинули і отримали поранення сотні невинних сирійців, в тому числі жінки і діти. 

Глава Сполучених Штатів Дональд Трамп закликав "всі цивілізовані держави" приєднатися до США, щоб покласти край конфлікту в Сирії. Він заявив, що Вашингтон зобов'язаний "стримувати і запобігати поширенню і використанню смертоносної хімічної зброї", яку, за його словами, безсумнівно використовувала сирійська влада. 

Своєю чергою, держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія виявилася "неспроможною" виконати свої зобов'язання 2013 року для захисту Сирії від хімічної зброї. За його словами, РФ є або співучасником, або "просто некомпетентною", оскільки не дотримується угоди щодо утилізації хімічної зброї в країні.

Глава РФ Володимир Путін заявив, що ця атака порушує міжнародне право

Якими ракетами американці вразили сирійську ціль

Якими ракетами американці вразили сирійську ціль

Повʼязані теми:

Наступна публікація