США не виключають можливість ухвалення пакету майбутніх антиросійських санкцій через Навального

США не виключають можливість ухвалення пакету майбутніх антиросійських санкцій через Навального

Фото: Associated Press

Америка продовжує "передавати сигнал" Росії

США можуть надалі ухвалити нові антиросійські заходи. Про це заявила прессекретарка Білого дому Джен Дженніфер Псакі, коментуючи ситуацію навколо Олексія Навального,пише "ТАСС".

"Помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван провів кілька днів тому телефонну розмову зі своїм колегою, ця тема була частиною обговорень, причому в контексті не тільки наслідків, але і нашого заклику звертатися з Навальний гуманно. Цей сигнал ми продовжуємо ясно передавати", — додала вона.

За її словами, іноді в дипломатії необхідно, щоб розмови проводилися в приватному порядку, а інформація про їх зміст має залишатися конфіденційною. "Це більш конструктивний шлях", — уточнила прессекретарка.

"Ми залишаємо за собою право оголошення подальших санкцій в майбутньому. Виконавчий указ президента дає нам повноваження вводити обмеження щодо осіб і окремих сфер. Але наша мета полягає в тому, щоб з Олексієм Навальним поводитися гуманно, він був у безпеці та в підсумку вийшов на свободу ", — резюмувала вона.

Раніше США закликали російську владу забезпечити доступ незалежних лікарів до ув'язненого опозиціонеру Олексію Навальному. США в зв'язку з ситуацією навколо Навального вивчають можливість залучити додаткові політичні засоби заради забезпечення прав людини в Росії й в інтересах США, і що Вашингтон не буде коливатися в застосуванні таких засобів.

Нагадаємо, що російський опозиціонер Олексій Навальний, якого перевели в стаціонар обласної лікарні колонії суворого режиму, перебуває в окремій камері туберкульозного медустанови.

Тамтешні лікарі не надають опозиціонеру належну допомогу, медсестри тільки намагалися зробити крапельниці, поставити які їм навіть не вдавалося.

А під час акцій на підтримку Навального: в Росії затримали майже дві тисячі осіб. Зараз в Москві кількість затриманих вважають на десятки, а ось в інших містах Росії — вже на сотні.

Читайте також:

Новини світу: у Росії під час акцій на підтримку Навального затримали 1782 людини

Новини світу: у Росії під час акцій на підтримку Навального затримали 1782 людини

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація