США передали українським військовим техніку, непридатну для використання - The Washington Post

США передали українським військовим техніку, непридатну для використання - The Washington Post

Спецпризначенці використовують "Хаммери", виготовлені на початку 90-х. / Фото: twitter/Джеффри Пайєтт

Частина техніки застаріла і не використовується американськими військами.

Частина військової техніки, яку отримали українські військові від США, непридатна для використаня. Ця техніка була виявлена поблизу лінії фронту і її походження можна визначити за серійними номерами.

Про це пише видання The Washington Post, передає УНІАН.

Зазначається, що один із підрозділів українських спецпризначенців використовує "Хамери", які були виготовлені наприкінці 80-х – на початку 90-х років. Три позашляховика мають пластикові вікна та двері і фактично не надають ніякого захисту. Окрім цього, шини на одному з "Хамерів" розірвалися вже після того, як пройшли кілька сотень кілометрів.

За даними видання, інший підрозділ отримав один бронежилет того типу, які військові США припинили використовувати у боях у середині 2000-х років.

Американські чиновники пояснюють передачу Україні непридатної техніки потребою країни у швидкій допомозі. США були не готові до російської агресії на сході України, і тому уряду цієї країни довелося допомагати Україні без попередньої підготовки та наявності фінансування.

Втім, нове обладнання також було передане українським військовим, зазначає The Washington Post. Це, наприклад, прилади нічного бачення та комплекти для надання невідкладної медичної допомоги. Окрім того, ЗСУ отримали сучасні засоби зв'язку та обладнання для артилерії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американські контрбатарейні радари AN/TPQ-36, які президент США Барак Обама доручив передати Україні, зазнають змін, що зроблять неможливими їх використання для завдання удару-відповіді по території Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація