США пообіцяли домогтися звільнення Тимошенко

США пообіцяли домогтися звільнення Тимошенко

Клінтон пообіцяла робити все можливе для звільнення Тимошенко / Фото: AFP

Держсекретар США Гілларі Клінтон засудила рішення українських судів у справі Тимошенко.

Сполучені Штати Америки продовжуватимуть домагатися звільнення Юлії Тимошенко та інших політичних в'язнів в Україні.

Про це ТСН.ua повідомили у прес-службі ВО "Батьківщина", яка цитує лист Держсекретаря США Гілларі Клінтон до Юлії Тимошенко.  

"Сполучені Штати Америки розчаровані тим, що Апеляційний суд Києва підтвердив обвинувальний вирок щодо Вас, не розглянувши питань стосовно вибіркового переслідування та здійснення правосуддя, що піднімалися під час судового процесу", - наголосила Клінтон у листі до Тимошенко.

Гілларі Клінтон наголосила, що Сполучені Штати так само непокоять справи, порушені проти інших колишніх урядовців.

"Рада бачити, що у цей важкий момент Ви продовжуєте підтримувати інтеграцію України до Європейського Союзу та добрі відносини з усіма її сусідами. Демократія та розвиток йдуть поруч", - йдеться у листі.

Держсекретар запевнила, що Сполучені Штати Америки і надалі "підтримуватимуть прагнення народу України перетворити свою державу в процвітаючу європейську демократію".

"Крім того, будьте певними у нашій прихильності проведенню вільних виборів за участі усіх легітимних політичних кандидатів та партій України. Це є ще одним критично важливим кроком до європейської інтеграції та справою, яку Ваша країна успішно здійснювала у минулому. Сподіваюся, що так буде і під час парламентських виборів у жовтні", - підсумувала держсекретар США.

Читайте також:

Тимошенко вимагає не допускати до неї лікарів МОЗ

Співкамерниця 20 хвилин тарабанила у двері по допомогу непритомній Тимошенко

У МОЗ підтвердили медичне обстеження Тимошенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація