США привітали обмін заручниками і закликали Росію покінчити з конфліктом на Донбасі

США привітали обмін заручниками і закликали Росію покінчити з конфліктом на Донбасі

Фото: Reuters

Вашингтон закликає до повного обміну затриманими.

Сполучені Штати привітали обмін заручниками між українською владою і проросійськими бойовиками.

Про це йдеться у заяві представника Держдепу Гізер Ноєрт, передає "Інтерфакс-Україна".

"Цей обмін є кроком на шляху до реалізації Мінських домовленостей", - заявила вона.

Ірина Геращенко розповіла подробиці обміну заручниками та про можливі нові обміни

Ірина Геращенко розповіла подробиці обміну заручниками та про можливі нові обміни

Гізер Ноєрт також зазначила, що Вашингтон закликає сторони конфлікту до повного виконання своїх зобов'язань згідно з Мінськими домовленостями, зокрема до повного обміну затриманими.

"Росія, яка розпочала цей конфлікт і підтримує його за допомогою активного керівництва воєнізованими формуваннями, які щодня атакують позиції української армії, має взяти зобов'язання покінчити з ним", - йдеться у заяві Держдепу.

Вашингтон також запевнив, що США готові в співпраці з Францією, ФРН та Україною взаємодіяти з РФ для реалізації Мінських угод, зокрема за допомогою відправлення в регіон "миротворчого контингенту з широкими повноваженнями з підтримання безпеки".

Нагадаємо, 27 грудня на Донбасі відбувся перший у цьому році обмін полоненими між сторонами конфлікту на Донбасі. Українська влада передала сепаратистам 233 особи, а на контрольовану Києвом територію повернулися 73 заручники.

За даними Служби безпеки України, в полоні сепаратистів на Донбасі залишається ще 103 людини. Спецпредставник України з гуманітарних питань у Тристоронній контактній групи Віктор Медведчук заявив, що наступний обмін може відбутися в січні 2018 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація