США вирішили надати Україні 200 млн доларів на посилення безпеки та оборони

США вирішили надати Україні 200 млн доларів на посилення безпеки та оборони

Фото: Reuters

Структури Пентагону вже розпочали процедури укладення відповідних контрактів.

Сполучені Штати ухвалили рішення про виділення Україні 200 млн доларів на зміцнення безпеки і оборони у 2018-му бюджетному році.

Про це повідомляє посольство України у США у п'ятницю, 20 липня.

Ці гроші будуть спрямовані на надання Україні військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичного забезпечення та підготовку Збройних Сил України.

"Рішення Вашингтону про надання нашій державі 200 млн. дол. у 2018 році по лінії Пентагону є свідченням незмінності позиції США щодо підтримки України у її протидії російській агресії та визнанням того, що Київ продовжує послідовний рух шляхом реформ сектору безпеки і оборони, свідченням чого, зокрема, є введення в дію президентського Закону "Про національну безпеку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що структури Пентагону вже розпочали процедури укладення контрактів на постачання військової техніки і надання послуг для української армії у 2018 році.

Раніше міністр оборони Степан Полторак після переговорів зі своїм американським колегою Джеймсом Меттісом повідомляв, що США виділять України 100 мільйонів доларів на посилення обороноздатності армії. Міністр також розповів про підписані угоди про постачання зброї з Канади, військової співпраці з Польщею та переговорів щодо постачань із Великої Британії. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація