США висловили Німеччині свою позицію щодо "Північного потоку-2": "Погана угода"

США висловили Німеччині свою позицію щодо "Північного потоку-2": "Погана угода"

Фото: Associated Press

У Держдепі вважають, що РФ "використовуватиме енергію як інструмент примусу".

Американський держсекретар Ентоні Блінкен особисто повідомив своєму німецькому колезі Гайко Маасу про те, що США вважають будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" "поганою угодою".

Про це очільник Держдепу розповів в інтерв'ю для CNN.

За його словами, "важливо було мати можливість прямо" висловити позицію США, і Блінкен скористався нагодою під час візиту до Брюсселю.

"Це дає Росії більше можливостей використовувати енергію як інструмент примусу, - пояснив американський держсек. - Ми просто хотіли переконатися, що в нашій позиції немає двозначності, щоби наші друзі і партнери розуміли нас".

Раніше головний дипломат США наголошував на тому, що "Північний потік-2" може "зашкодити інтересам України, Польщі і низки близьких партнерів та союзників".

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, завершення будівництво російського газопроводу посилить агресію Москви

Проєкт "Північний потік-2", який прокладають до Німеччини по дну Балтійського моря, коштує 11 мільярдів доларів і готовий на понад 90%. Незавершену частину мають добудувати у данських водах. 

ТСН.ua розбирався, чи остаточно програна війна проти кремлівського газового проєкту та чим це загрожує Україні. Деталі читайте за посиланням.

Новини світу: США ввели нові санкції проти російського "Північного потоку-2"

Новини світу: США ввели нові санкції проти російського "Північного потоку-2"

Повʼязані теми:

Наступна публікація