Стала відома дата наступного допиту Порошенка

Стала відома дата наступного допиту Порошенка

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Нині Порошенко фігурує в 12 кримінальних провадженнях.

П’ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка викликали на допит до Державного бюро розслідувань на 3 вересня.

Про це розповіла речниця ДБР Анжеліка Іванова, пише УНІАН.

"Він викликаний для допиту на 3 вересня", - заявила вона.

Водночас Іванова зазначила, що не може без дозволу слідчого розголошувати час допиту, а також кримінальне провадження, в рамках якого він запланований.

Окремо речниця ДБР уточнила, що нині ДБР розслідує 12 кримінальних проваджень, в яких фігурує Порошенко.

Нагадаємо, раніше з’явилась інформація, що справи проти політика можуть стосуватися схеми "Роттердам+", корупції в енергетиці, обставин змін власників суднобудівного заводу "Кузня на Рибальському", телеканалу "Прямий" тощо. 

17 липня ДБР викликало Порошенка на допит, але політик не прийшов. За словами Труби, у кримінальному провадженні щодо "Кузні на Рибальському" допитали інших свідків, зокрема й Сергія Тігіпка, а також провели виїмки документів. Труба наголосив, що надалі ДБР має намір викликати повторно Порошенка на допит для проведенння слідчих дій. Експрезидент, за словами керівника відомства, має бути зацікавлений у тому, щоб дати показання, аби слідство було неупередженим і повним. 

Уранці 19 липня детективи НАБУ та САП провели обшуки у приміщеннях ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", зокрема в спортивному клубі "5 елемент" (пов'язують із Порошенком та Кононенком). У НАБУ додали, що слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015-2018 рр, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами. Як повідомлялося раніше, компанія "Богдан Моторс" отримала півмільярда гривень за таємними контрактами на закупівлю вантажних і санітарних автомобілів, зроблених на китайському шасі.

25 липня Порошенко прийшов на допит до ДБР. Тоді на капот його авто застрибнув невідомий чоловік і став показувати непристойні жести. Порошенко приходив до Держбюро й напередодні, і хотів провести допит раніше. 

Після цього Печерський районний суд Києва дав дозвіл на допит п'ятого президента України Петра Порошенка в Державному бюро розслідувань із застосуванням поліграфа.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація